INĐIJA U SLUŽBI SVOJIH GRAĐANA: Smanjuje se stopa nezaposlenosti, lideri u regionu po broju investitora (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2020, 08:07

INĐIJA U SLUŽBI SVOJIH GRAĐANA: Smanjuje se stopa nezaposlenosti, lideri u regionu po broju investitora (VIDEO)

Inđija je po privlačenju novih investicija lider u regionu.

U poslednjih nekoliko godina u severoistočnu radnu zonu u Inđiji, uloženo je skoro 100 miliona dinara, zajedničkih sredstava Opštine Inđija i pokrajinskih sekretarijata, što je dovelo do odličnog rezultata i to potpisivanja ugovora nekoliko novih investicija.

Nakon puštanja u puni proizvodni ciklus fabričkih postrojenja, na ovoj lokaciji biće otvoreno hiljadu novih radnih mesta, a u lokalnoj samoupravi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << očekuju da će se stopa nezaposlenosti spustiti na minimum.

Prema zvaničnoj evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, trenutna nezaposlenost u ovoj opštini je oko 1.492 građana prema poslednjem podatku, a u Inđiji će biti posla za svakog ko želi da radi, tvrdi Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija.

- Inđija će imati nešto što se zove, ako bi zaposlili sve građane koji nisu u radnom odnosu sa biroa za zapošljavanje, dolazimo do jednog apsurda koji se zove negativna stopa nezaposlenosti. Već sadašnju takvu stopu možete pronaći samo u razvijenim evropskim državama i gradovima - rekao je Gak.

- Mi se ponosimo time, i to je razlog zašto kažem da u narednih četiri godina želimo da podignemo broj stanovnika u Inđiji, zato što ovde ima posla, ovde se dobro živi, ovde su dobri ljudi koji znaju da poštuju dobrog komšiju, prijatelja i pozivam vas zaista da ko god nije zadovoljan u bilo kom delu Srbije, da ne ide van Srbije nego da dođe u Inđiju - dodao je ponosno Vladimir Gak.

Ceo razgovor sa predsednikom opštine, Vladimirom Gakom, kao i ostale informacije o ovoj investiciji svetskih razmera možete pogledati na video snimku ispod:



Za kratko vreme potpisani su ugovori sa stranim i jakim investitorima, a to je uspeh koji nemaju ni mnogo veće opštine i gradovi u Srbiji.

Druga stvar zbog koje ova opština ima fenomenalne rezultate je završetak industrijske zone. Danas građani opštine Inđija imaju radnu zonu, koja je izvanredno opremljena i sa cenom zemljišta koju ne može da ponudi niko, ne u Srbiji, nego u jugoistočnoj Evropi.

Uz ljudski faktor i dobro infrastrukturno opremanje bitnu ulogu u privlačenju investicija igra i geografski položaj ove opštine kao i efikasan rad gradske uprave na koji je predsednik opštine izrazito ponosan. Naime, kada investitor dođe, opština se trudi da u što kraćem roku obezbedi i izda građevinsku dozvolu za rad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.