Фестивал кратке приче „IN MEDIAS RES“ у књижари Мост

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 12:19

Фестивал кратке приче „IN MEDIAS RES“ у књижари Мост

Ове године, од 7. до 9. октобра, књижара Мост организује свој први Фестивал кратке приче „IN MEDIAS RES“. Фото: Књижара Мост Жеља је, како наводе из књижаре Мост, да афирмишу књижевни жанр који је, уз поезију и драму, међу најмање заступљеним и свакако најмање комерцијалним, и коме се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << не поклања довољно простора у главним књижевним токовима.
Сврха фестивала јесте да под окриље књижаре окупи читаоце и писце који ужитак проналазе у сјајном приповедању и инспирише их да заједнички открију магију добро написане приче. На сајту књижаре се наводи да фестивал обухвата трибине, као и радионицу креативног писања, избор и награду за најбоље написану причу.
Читав догађај подржан је од стране тима књижаре Мост и Градске управе за културу, чиме је омогућено да улаз на све догађаје буде бесплатан. Гости првог фестивала кратке приче биће ауторке и аутори који се, између осталог, баве писањем кратких форми. Другог викенда у октобру угостићемо Андреу Попов Милетић, Дубравку Ребић, Бојана Кривокапића и Александра Танурџића.
ПРОГРАМ:
Петак, 7. октобар у 18 часова – Трибина „Рукопис у фиоци“
Учествују: Андреа Попов Милетић и Дубравка Ребић
Модератор: Александар Танурџић
Субота, 8. октобра од 10 часова до 12 часова – Радионица уз доручак и чај „Напиши ту причу!“
10.00 до 10.45 – теоријски део, предавач Александар Танурџић
10.45. до 11.15 – дружење уз доручак и чај
11.15 до 12.00 – практичан део, предавач Дубравка Ребић
Недеља, 9. октобар у 18 часова – Трибина „Инстинктивно и обрађено“
Учесник: Бојан Кривокапић
Модератор: Александар Танурџић
Stručno vođenje kroz izložbu „San neolitske noći“ svakog utorka do 15. oktobra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фестивал кратке приче „IN MEDIAS RES“ у књижари Мост се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.