IMUNOLOG JANKOVIĆ OBJAŠNJAVA: Evo zašto je izolacija na Sajmu bolja od kućne izolacije i ko će od sada biti TESTIRAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2020, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMUNOLOG JANKOVIĆ OBJAŠNJAVA: Evo zašto je izolacija na Sajmu bolja od kućne izolacije i ko će od sada biti TESTIRAN

Najbolje za pacijente da budu pod nadzorom lekara 24 sata.

Imunolog Srđa Janković iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj kaže da je prostor koji se priprema na Sajmu namenjen za kolektivnu izolaciju zaraženih novim korona virusom i da je to bolje od kućne samoizolacije.

- To nije toliko bolnica, koliko kolektivna izolacija koja je bolja od kućne samoizolacije jer štiti porodice. I za zaražene je bolje jer će biti svi pod lekarskim nadzorom 24 sata dnevno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - naveo je on.

Napominje da je Sajam sa 3.000 kreveta namenjen za pacijente sa blagim simpromima i blagom kliničkom slikom ili da je potvrđeno da su zaraženi, a nemaju nikakvu kliničku sliku.

Janković kaže da je najbolje za pacijente da budu pod nadzorom lekara 24 sata, jer kod pojedinaca može naglo da se pogorša klinička slika.

- Zamislite u jeku epidemije, a čekamo taj vrhunac, oboli više ljudi u isto vreme i neki dobiju tešku kliničku sliku kod kuće. Kada će ti pacijenti stići do lekara? Ovako su svi na oku lekarima - naveo je on.

Što se tiče promene metodologije testiranja građana, on je rekao da su do sada testirani pacijenti sa jasnom kliničkom slikom ili su bili u kontaktu sa osobom koja je došla iz žarišta.

- To će sada biti prošireno i na osobe za koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama - naveo je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.