IMATE ROK OD MESEC DANA Huti povukli radikalan potez: Spremite se!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2024, 23:30

"IMATE ROK OD MESEC DANA" Huti povukli radikalan potez: Spremite se!

Zvaničnik UN potvrdio je AFP-u da su primili dopis.

Jemenski pobunjenici Huti naredili su svom američkom i britanskom osoblju Ujedinjenih nacija i njihovim agencijama da napuste zemlju u roku od mesec dana, prenosi Times of Israel.

Vlasti u glavnom gradu Sani, koji kontrolišu Huti, rekle su rezidentnom koordinatoru UN da zaposleni sa britanskom i američkom državljanstvom imaju mesec dana da se pripreme da napuste zemlju.

- Moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti spremni za odlazak čim rok istekne - navodi se pismu koje je dostavljeno 20. januara.

🚨Update: The Yemen Houthis Government orders all US and British citizens working for the UN to leave Yemen immediately!! pic.twitter.com/icqW9MOt2b

— US Civil Defense News (@CaptCoronado) January 23, 2024

Huti imaju vlast nad većinom naseljenih centara u zemlji.

- UN i njihovi partneri su to primili k znanju i čekaju da vide koji su sledeći koraci - rekao je zvaničnik koji je zamolio da ostane anoniman.

Piter Hokins, humanitarni koordinator UN u Jemenu, poreklom je Britanac.

Odluka o proterivanju je usledila nakon zajedničkih udara SAD i Velike Britanije protiv Huta sa ciljem da se okončaju napadi militanata na komercijalne brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.