IMAMO PRIZNANJA OSUMNJIČENIH Glavni tužilac u slučaju ubistva male Vanje: Preti im najstroža kazna koja se može izreći u Makedoniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2023, 11:36

"IMAMO PRIZNANJA OSUMNJIČENIH" Glavni tužilac u slučaju ubistva male Vanje: "Preti im najstroža kazna koja se može izreći u Makedoniji"

Klupko se polako odmotava

Otmicu Vanje Gorčevske (14) organizovao je njen otac, rekao je na konferenciji za medije ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, a sada smo dobili i priznanja osumnjičenih za ovaj gnusni zločin.

- Imamo priznanje osumnjičenih ko je za šta odgovoran - rekao je glavni javni tužilac Gavril Bubevski.

- Počinili su dva krivična dela kidnapovanja koja se odnose na favorizovanje i ubistvo, što su kvalifikovana krivična >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dela zbog povezanosti izvršilaca, dobija najtežu kvalifikaciju i kažnjava se najstrožom kaznom koja se može izreći u Makedoniji - rekao je Bubevski.

On je istakao da je određen pritvor od 48 sati radi obrade dokaza i obdukcije tela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izveštajem i javno tužilaštvo otvoriti postupak, nakon će moći da ispričaju više detalja.

- Sada se vodi preliminarna istraga, zakon to dozvoljava. Za prisustvo optuženog biće zatražena opasnost od bekstva i uticaja i najteža moguća mera. Za licem koje se ne nalazi u zemlji u kojoj je informacija sporna biće raspisana i međunarodna poternica - zaključio je

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.