IMAMO MNOGO RAZLOGA ZA OPTIMIZAM Direktor SZO otkrio za koliko vremena bi korona mogla da bude pod kontrolom

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2021, 18:45

"IMAMO MNOGO RAZLOGA ZA OPTIMIZAM" Direktor SZO otkrio za koliko vremena bi korona mogla da bude pod kontrolom

- Pandemija KOVID-19 daleko je od svog kraja, ali imamo mnogo razloga za optimizam - kazao je Gebrejesus

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus poručio je danas da problem sa pandemijom korona virusa nije još rešen, ali da može da se stavi pod kontrolu za nekoliko meseci proverenim merama u zaštiti javnog zdravlja.

Rojters prenosi da je Tedros na današnjoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za novinare saopštio da i u SZO željno očekuju da se društva i ekonomije ponovo otvore, a putovanja i trgovina nesmetano nastave, ali da su trenutno jedinice za intenzivnu negu bolnica u mnogim zemljama preplavljene i da ljudi umiru i da je to u potpunosti moguće izbeći, prenosi Tanjug.

- Pandemija KOVID-19 daleko je od svog kraja, ali imamo mnogo razloga za optimizam. Pad broja novih infekcija i smrtnih slučajeva tokom prva dva meseca godine pokazuje da se ovaj virus i njegove mutacije mogu zaustaviti - naglasio je direktor SZO, navodi agencija.

Tedros je rekao i da se povećani prenos ove infekcije u najvećoj meri odvija zbog zbunjenosti i nedoslednosti u sprovođenju mera za zaštitu javnog zdravlja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VIDI SE SVETLO NA KRAJU TUNELA: Direktor SZO otkrio dobre vesti, evo kada ćemo obuzdati koronavirus

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2021

SZO željno očekuju da se društva i ekonomije ponovo otvore..Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus poručio je danas da problem sa pandemijom KOVID-19 nije još rešen, ali da može da se stavi pod kontrolu za nekoliko meseci proverenim merama u zaštiti javnog zdravlja...Mediji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.