IMAMO ČISTU POZICIJU Vučič poručio: O Srbiji bi pričali svašta da ne strahuju od potencijalnog odgovora

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2022, 21:30

"IMAMO ČISTU POZICIJU" Vučič poručio: O Srbiji bi pričali svašta da ne strahuju od potencijalnog odgovora

Srbija ima čistu poziciju što se tiče međunarodnog javnog prava i moralnih principa, istakao je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je za TV Pink rekao da je veoma dobro što je naša delegacija prisutna u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu, gde je veoma prisutan antiruski stav, pa se može zamisliti šta bi pričali o našoj zemlji da ne strahuju od potencijalnog odgovora.

Preneo je da je čuo razne uvrede, među kojima da smo polutrudni i slično.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Ne smem da kažem ko sve tako govori. To nije preterani problem, ali oni nisu naviknuti da čuju odgovor. Ali mi imamo čistu poziciju međunarodnog javnog prava i moralnih principa. Međutim da li će naš odgovor da promeni svet, učini našu poziciju jednostavnijom - neće - objasnio je Vučić.

Rekao je da je predominantan antiruski stav na svakom mestu, osuda ruskih vlasti koja je toliko vidljiva na svakom koraku od prodavnica do same organizacije Davos.

Naglasio je da su na skupu u Davosu prisutne zapadne države, više afričkih i azijskih lidera.

- Sa svima razgovaramo i pronalazimo najbolja rešenja za Srbiju. Mi sa njima imamo veći deo trgovinske razmene, veoma značjanu saradnju i zato sam zadovoljan što sam ovde i što možemo da štitimo interese Srbije - podvukao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Ne treba da uvodimo VANREDNO STANJE KAO MAĐARSKA

Izvor: Blic, 24.Maj.2022

Srbija ima čistu poziciju što se tiče međunarodnog javnog prava i moralnih principa, istakao je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.