IMAM PRAVO da skinem oznaku DRŽAVNE TAJNE

Izvor: Mondo, 03.Avg.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"IMAM PRAVO da skinem oznaku DRŽAVNE TAJNE"

Predsednik Srbije odgovarao je danas na optužbe da je nelegalno skinuo oznaku državne tajne sa dokumenata o prisluškivanju i naglasio da je to učinio u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima.

"Rekao sam istinu, čist sam kao suza i delovao sam u svemu u skladu sa 'njihovim Ustavom' i zakonima", rekao je Vučić novinarima tokom obilaska radova na Trgu Republike.

On je naglasio da je odluku da skine oznaku državne tajne sa dokumenata Državne bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kako je prisluškivandoneo u skladu sa članom 26 zakona.

"Imate član 26, a i čovek sam izabran od naroda. Delovao sam u svemu u skladu sa njihovim zakonom i ustavom. Ali, ostavite i zakone i član 26, ja imam pravo da skinem oznaku poverljivosti, ali sam sklonio samo ono što se tiče mene. A zašto histerična reakcija - jer se brinu sa čega bih još mogao da skinem oznaku državne tajne, vezano za njih", rekao je Vučić.

"Uradio sam to u mom slučaju da bih pokazao o kakvim lažovima je reč", naglasio je.

Istakao je i da nikada nije govorio o stvarima koje su za njega "pomalo trivijalne" da dok je bio korodinator službi bezbednosti "u novinama niste mogli da vidite ni jedan transkript službe", za razliku od drugih koji su to činili.

"Prisluškuju me 24 godine, prvu meru potpisao Stanišić"

"Oni su počeli da vode kampanju, oni koji su ovde na ovom mestu dozvolili da bude ubijen Ranko Panić jer im je smetao i jer nisu hteli da odobre medijsku šetnju, jer je za režim bila neprijatna, odlučili su da izubijaju ljude, među njima sma bio i ja, samo jer neko nije hteo da nam dozvoli šetnju", dodao je predsednik.

"A koliko nedelja i meseci im mi dozvoljavamo da šetaju i rade šta hoće - da prljaju naše tunele, da zaustave saobraćaj i maltretiraju ceo grad. Ali, sloboda okupljanja jedna je od ustavom garantovanih sloboda", rekao je.

Onda su, dodaje, počeli da pričaju o medijma.

"Mi nismo imali ni Al Džaziru, ni Novu ni N1. Nismo imali ni NIN, ni Vreme, ni Nedeljnik, ni Novi magazin i Blic je tada bio nemački i bio je na njihovoj strani", istakao je.

"Došli smo do poslednje kampanje kako ih neko prisluškuje i prati jer kod nas su rijalitiji veoma popularni, uveo ih je Dragan Đilas i te teme su im popuarne i počeli da izmišljaju stvari, govore o urušavaju institucija, koja to institucija u njihovo vreme nije bila urušena? Iz crkve su objavljivali podatke ko je bio pedofil a ko nije, iz arhiva službi bezbednost odavali su podatke u cilju uništavanja vojske, crkve"..., kaže predsednik.

NIKO NE PRISLUŠKUJE ĐILASA I JEREMIĆA

Na tvrdnje da je imao kontraobaveštajnu zaštitu 1995, Vučić je opoziciji poručio da se zna u čijim je rukama bila služba u to vreme, u rukama Miloševića i njegovih saradnika, i nijednu drugu partiju nisu tretirali.

„Kada sam pokazao šta su uradili, nijedna nevladina organizacija i medij nije rekao ''je l'' to moguće, da su se drznuli, pratili i prisluškivali Vučića'', a da danas kažu prisluškuje ih neko. Niko ne prisluškuje ni Ðilasa, ni Jeremića. Suština je u tome da kada ih uhvatite u laži oni pređu na drugu priču koja je samo njima interesantna“, rekao je on.

„Rekli su da sam na merama zbog veza sa kriminalcima, a BIA nikakve takve informacije nema. Pogledao sam i zaključke i ne vidim pominanje kriminalaca, pominje se jedino Bojan Pajtić. Ja sam mislio da je reč o Petru Paniću, dugogodišnjem šefu obezbeđenja kod radikala, pa da me zbog toga povezuju s tim krugovima. Ali oni su na osnovu opšteg govora koji je održao Šešelj pokrenuli saslusasnje kako bi pratili razgovore između mene i Šešelja koji je bio u Hagu“, objasnio je on.

Vučić je rekao da to pokazuje u koliko licemernom društvu živimo i kako se neki prave da ne razumeju šta je demokratija, i šta treba činiti da ona funkcioniše.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.