IMAJU IH NA PRETEK: Dok se države tuku za respiratore OVA ZEMLJA ima puna skladišta, a narudžbine tek treba da stignu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 18:54

IMAJU IH NA PRETEK: Dok se države "tuku" za respiratore OVA ZEMLJA ima puna skladišta, a narudžbine tek treba da stignu

Švajcarska je preplavljena respiratorma koji su nabavljeni u vreme pandemije korona virusa

, a nagomilale su se i zalihe higijenskih maski.

Švajcarska ima više od 200 miliona maski, a neke narudžbine tek treba da stignu, saopštilo je Ministarstvo obrane. Izvor navodi da se kantonalne vlasti vraćaju federaciji respiratore, a ove nemaju gde da ih uskladište niti održavaju. To znači da ih kantoni mogu zadržati, prodati drugim državama ili donirati, možda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemljama u razvoju.

Kako je procenat obolelih i preminulih od Kovid-19 rastao ranije ove godine, države su pohrlile da kupe respiratore kako bi pomogle teško obolelima da dišu.

Svaki respirator košta desetinu hiljada dolara.

Ministarstvo obrane Švajcarske je objavilo da je od 900 respiratora isporučenih do 24. juna, 261 uskladišten u vojnoj medicinskoj službi, a 639 razdeljeno kantonima.

Još 300 respiratora treba da stigne do sredine avgusta.

Vlada je zadužila vojnu medicinsku službu za kupovinu opreme kako se pandemija širila.

Zatražila je da parlament odobri više od 2,5 milijarde švajarskih franaka u tu svrhu, a potrošena je približno petina te svote.

Kupovina zaštitne opreme, medicinskih potrepština i testova još traje, a izveštaj o ukupnoj ceni biće objavljen kada se sve završi.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U OVOJ ZEMLJI SE DAVE U RESPIRATORIMA I MASKAMA: Imaju puna skladišta, a neke narudžbine tek treba da stignu (VIDEO)

Izvor: Kurir, 07.Jul.2020, 12:11

Švajcarska je preplavljena respiratorma koji su nabavljeni u vreme pandemije korona virusa, a nagomilale su se i zalihe higijenskih maski.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.