IMA LI PREPREKA ZA VAKCINACIJU TRUDNICA: Dr Mitrović iz Narodnog fronta otklonila svaku sumnju

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2021, 10:41

IMA LI PREPREKA ZA VAKCINACIJU TRUDNICA: Dr Mitrović iz "Narodnog fronta" otklonila svaku sumnju

Veća korist od vakcinacije za trudnice nego potencijalna šteta od vakcina

 - Na osnovu domaćeg i svetskih iskustava, daleko je veća korist od vakcinacije trudnica nego što bi mogla da bude potencijalna šteta od vakcine - izjavila je danas direktorka dnevne bolnice Ginekološko akušerske klinike "Narodni front" prof. dr Ana Mitrović.

Dodala je da je ona apsolutno za to da bude vakcinisana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svaka trudnica koja to želi, iako nigde u svetu ne postoji nikakvo telo koje određuje koje trudnice mogu da prime vakcinu, a koje ne.

- Ja to razumem, niko ne želi da preuzme odgovornost s obzirom na to da su studije tek na početku, ali je ohrabrujuće da sve studije koje prate trudnice i dojilje koje su primile vakcinu do sada nemaju nikakvih neželjenih ekfekata, ni one, ni njihovi plodovi ili novorođenčad -  izjavila je Mitrovićeva gostujući na TV K1.

Ona je naglasila da su trudnice u riziku da, ukoliko se inficiraju kovidom 19, razviju težu kliničku sliku.

- Nije pogrešno vakcinisati se od početka do kraja trudnoće. Nepisano pravilo je da se posle završene embriogeneze, posle završenog prvog trimestra preporučuje da ona koja želi bude vakcinisana, ali s druge strane ukoliko je neko vakcinisan danas i za nedelju dana ima pozitivan test na trudnoću, mi smo apsolutno jasnog stava da nema potrebe da se odlaže revakcinacija - bila je izričita Mitrovićeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.