IMA BOGA!

Izvor: Kurir, 05.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMA BOGA!

Slučaj glumca Miodraga - Mimija Pavlovića, šlogiranog već šest godina od batina dobijenih od telohranitelja koje je angažovala predsednica UO niškog pozorišta, tek sada preuzeo opštinski tužilac

NIŠ - Niški glumac Miodrag - Mimi Pavlović punih pet godina nije mogao na sudu da dokaže da je zbog batina koje je dobio juna 2002. godine na konferenciji za novinare u Narodnom pozorištu doživeo šlog, postao invalid i jedva ostao živ. Ali, sada kada je i sudsko-medicinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << veštak to potvrdio svojim nalazom, „slučaj Pavlović“ je po službenoj dužnosti preuzeo i opštinski javni tužilac u Nišu i prosledio ga istražnom sudiji.

Pavlović je bio član ansambla Narodnog pozorišta u Nišu kad su ga na konferenciji za novinare povodom ozbiljno narušenih međuljudskih odnosa u pozorištu napali Zoran Janićijević i Dragan Lepović, telohranitelji tadašnje predsednice Upravnog odbora Mirjane Barbulović. Jedan od telohranitelja bio je privatno angažovan za tu priliku.

Nalaz veštaka potvrđuje da su Pavlovićeve povrede koje je zadobio na konferenciji za novinare u pozorištu bile uzrok šloga koji je ubrzo nakon toga doživeo, i zbog kojeg je duže vreme proveo u invalidskim kolicima. Na osnovu utvrđene trajne invalidnosti, on je prevremeno otišao u penziju. Pavlović je pored tužbe protiv predsednice Upravnog odbora pozorišta i telohranitelja koje je dovela, podneo tužbu i protiv tadašnjeg v.d. direktora Aleksandra Lazarevića, kasnije narodnog poslanika G17 plus i predsednika parlamentarnog Odbora za kulturu, kao i protiv sada pokojnog glumca Mlađe Nedeljkovića, smatrajući da su podstrekivali dovođenje telohranitelja na pres konferenciju i njihovu „intervenciju“ protiv neistomišljenika.

- Prvo je odugovlačeno s početkom suđenja, zatim su okrivljeni izbegavali da se pojave pred sudom zbog navodno nepoznate adrese, čak i za poslanika Lazarevića. Bilo mi je jasno da ja, u stvari, u ovom isterivanju pravde nemam posla sa sudom i sudijama, već s političarima i njihovim lobijima, ali nisam odustajao. Na mojoj strani su sada i nalazi sudskog veštaka. A, napadnut sam na toj konferenciji za novinare samo zato što sam se borio protiv opšteg haosa koji je tada vladao u pozorištu - ističe Pavlović, nadajući se da da će „siledžije“ koje su mu ugrozile zdravlje i život kad-tad biti kažnjene, „bez obzira na stranačku zaštitu koju uživaju“.

Posle Mirjane Barbulović (DS) i skandalozne tuče u pozorištu, novi predsednik Upravnog odbora bio je njen stranački kolega, profesor dr Zoran Jovanović, koji je brzo „zaratio“ s Lazarevićem i podneo ostavku, a zatim su jedan protiv drugog podneli tužbe za klevete.[ antrfile ]

UPRAVNIK POZORIŠTA SKANDAL MAJSTOR

Aleksandar Lazarević, v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Nišu u vreme kad se dogodila tuča u kojoj je teško povređen glumac Pavlović, ostao je zapamćen kao čovek čiji su mandat u pozorištu obeležile afere i skandali. Lično je podneo krivičnu prijavu protiv grupe od desetak glumaca, koji su tada privođeni u policiju na „informativne razgovore“.

- To je dozlogrdilo i gradskoj skupštini, kao osnivaču pozorišta, pa nije prošao na konkursu kojim bi svoj v.d. status preveo u pun direktorski mandat. Međutim, preko stranke G17 plus, pod čiju se zastavu sklonio, avanzovao je sve do poslaničke klupe. Obilato je u sudskom procesu koji sam vodio koristio svoj „imunitet“ sa sve „nepoznatom adresom“ - kaže Miodrag Pavlović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.