Izvor: B92, 23.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ILIC: NEMA IZBORA U 2001.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilic izjavio je u cetvrtak da ove godine u Srbiji sigurno nece biti parlamentarnih izbora. Ilic je rekao novinarima u Beogradu da ne zna da li ce biti odrzani izbori za predsednika Srbije, ali da nije odustao od kandidature za tu funkciju. "Sasvim je normalno da se kandidujem za predsednika Srbije ukoliko budem uradio nesto dobro kao potredsednik republicke vlade, a ukoliko ne uradim onda i nisam neki kandidat za predsednika", rekao je Ilic. Lider Nove Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je potvrdio da ce sastanak Predsednistva DOS biti odrzan pocetkom iduce nedelje, te da ce se na njemu raspravljati o radu Vlade Srbije, njenih ministara i potpredsednika. On je naglasio da niko nece stititi kriminal ukoliko postoje argumenti da ga je zaista bilo u vrhu vlasti. "Svi zele da se situacija u Srbiji dovede u red", istakao je Ilic i ocenio da je jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica "hteo da skrene paznju na neke pojave i da je to dobro da se malo uzdrma situacija".

Ilic je najavio da ce njegov prvi posao kada preuzme mesto potpredsednika Vlade biti rad na projektu auto-puta za juzni Jadran. On je istakao da vec postoji italijanski partner, koji je zainteresovan za ovaj posao, kao i da postoji predugovor o namerama. "U toku je sastavljanje ekspertskog tima koji ce ucestvovati u ovom velikom poslu, u koji ce biti ukljucena Direkcija za puteve, Ministarstvo saobracaja, Saobracajni fakultet u Beogradu i CIP", zakljucio je Ilic.

Ilic i predstavnici grcko-kiparske kompanije 'European Tobaco' najavili su pocetak izgradnje fabrike cigareta u Cacku u koju ce biti ulozeno milijardu maraka. Ilic je istakao da je planirano da buduca fabrika proizvodi 10 milijardi cigareta godisnje, koje ce biti plasirane na jugoslovensko i trzista susednih zemalja. On je potvrdio da je ova firma dobila sve dozvole od jugoslovenske vlade i Privrednog suda da je registrovana, kao i da ce joj Skupstina opstine Cacak obezbediti lokaciju i infrastrukturu na kojoj ce biti sagradjena jedna od najsavremenijih fabrika cigareta u Evropi. Predstavnik grcko-kiparske fabrike Mamet Aleksander je rekao da ce proizvodnja cigareta u Cacku krenuti za pola godine. "U fabrici u Cacku ce biti zaposleno 400 radnika, a &European Tobaco' ce kao jedini investitor raditi s lokalnim proizvodjacima duvana i domacim distributerskim kucama", rekao je Aleksander, javlja Srna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.