ILI SI SA NAMA ILI SI PUTIN! Zapad udara novom strategijom na Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2023, 18:55

"ILI SI SA NAMA ILI SI PUTIN!" Zapad udara novom strategijom na Srbiju

I još nešto Zapad hoće da nam poruči ovom novom igrom.

U samo nekoliko dana protekle nedelje otvorena je nova zapadna kampanja protiv državnika u Srbiji i Republici Srpskoj, a zajedničko joj je da su se i Aleksandar Vučić i Milorad Dodik uporedili sa – Vladimirom Putinom.

Ovoga puta, stavićemo po stranu to što ogromna većina Srba, sa obe strane Drine, poređenje njihovih političkih lidera sa Putinom može da doživi isključivo kao pohvalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Poenta je, da se pokušava na Balkanu, stvoriti matrica u kojoj postoje mali Zelenski i mali Putini, a to predstavlja direktnu Zapadnu pretnju Beogradu i Banjaluci da će, „kao putinovci“, biti prokazani i izolovani ukoliko se potpuno ne odreknu interesa svog naroda i svoje države.

Dakle – poruka evroatlanskih kreatora balkanske politike je: Ili ste sa sama ili ćemo na vas gledati kao na Vladimira Putina.

Tako je, tokom nedelje iza nas, predsednik takozvane Kosovske skupštine Glauk Konjufica zatražio da se i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću – „sudi kao Putinu“, za koga je Međunarodni sud pravde nedavno izdao mega-besmisleni nalog za hapšenje.

Gotovo istovremeno, a u politici teško da postoje slučajnosti, američki državni sekretar Entoni Blinken objavio je post na društvenim mrežama kojim je MiloradDodika, predsednika Republike Srpske direktno uporedio sa Putinom.

- Napadi Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokuzuju da je on na autoritarnom putu predsednika Putina - rekao je Blinken.

Usledilo je zatim, i formiranje neformalnog saveza – „balkanske četvorke“ koju čine Albanija, Kosovo, Severna Makedonija i Crna Gora, a poruka je da su to zemlje koje sto posto podržavaju EU i NATO sankcionu politiku protiv Rusije.

U prevodu, to je savez u kome nema mesta za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u kojoj je RS, jer tu postoje „balkanski Putini“, (čitaj Vučić i Dodik), koji ne prepisuju slepo Zapadnu agednu, vode računa o sopstvenim nacionalnim interesima i imaju autentičan i izbalansiran pristup prema sukobu u Ukrajini.

Višnjicu na novu evroatlantsku tortu stavio je Aljbin Kurti koji je poručio da neće dozvoliti Aleksandru Vučiću ni da uđe na teritoriju Kosova ukoliko to predsednik Srbije bude tražio.

Dakle, na delu će primeniti politiku „izolacije“ prema „srpskom Putinu“, jer on, „mali Zelenski“ predstavlja veliku žrtvu dok svakodnevno sa svojim polugama i ekstremistima, hapsi, tamniči, proganja i pljačka kosovske Srbe.

I još nešto Zapad hoće da nam poruči ovom novom igrom. Kao što za njih nisu postojali Minski sporazumi za Ukrajinu jer je protiv Putina sve dozvoljeno, tako i na Kosovu ne postoje potpisani Briselski sporazumi, ne postoji obaveza da se na osnovu njih formira Zajednica srpskih opština, jer je sa druge strane „mali Putin“.

Po istom principu, ne postoji ni slovo Dejtonskog sporazuma, jer protiv „Milorada Putina“ mogu da se koriste sva raspoloživa sredstva, pa i kršenje tog temeljnog dokumenta na kom počiva Bosna i Hercegovina.

Zaključak je jasan i nedvosmislen: Samo ukoliko Vučić i Dodik potpuno pregaze sve crvene linije nacionalnog dostojanstva, samo ukoliko predaju Kosovo i utope Republiku Srpsku u unitarnu Bosnu i Hercegovinu, samo ukoliko primene i ono što nisu potpisali ni prihvatili, ako to Zapad od njih traži, samo ako postanu žestoki neprijatelji Rusije, dobiće obojica počasnu titulu – Balkanski Zelenski.

Ako nastave putem koji su krenuli, nosiće etiketu – putinovaca. Na veliko zadovoljstvo ogromne većine građana Srbije i Republike Srpske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.