ILHAM POCRVENEO KAO PAPRIKA: Alijev se razmahao slavnom prošlošću Azera, a onda ga je Pašinjan spustio na zemlju! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2020, 17:07

ILHAM POCRVENEO KAO PAPRIKA: Alijev se razmahao slavnom prošlošću Azera, a onda ga je Pašinjan spustio na zemlju! (VIDEO)

Da se zna ko su Jermeni

Jermenski premijer Nikol Pašinjan je primetio da predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev želi da se upušta u istoriju, a zatim ga je podsetio da na južnom Kavkazu nije bilo zemlje poznate pod imenom Azerbejdžan u vreme kada je vladao jermenski kralj Tigran Veliki.

Njegove primedbe usledile su tokom diskusije o Karabahu u okviru Minhenske bezbednosne konferencije nakon dugotrajnog govora azerbejdžanskog predsednika, koji je prema istorijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << činjenicama istakao da je Karabah izvorna azerbejdžanska teritorija.

Premijer je primetio da ne treba zalaziti duboko u istoriju, jer ne samo pre Hrista, već ni u kasnijem periodu azerbejdžanskog naroda nije bilo na Kavkazu. Istorijski gledano, ovde su živeli Jermeni, Gruzijci, ali ne i Azerbejdžanci, dodao je on.

Pašinjan je podsetio da je prelazak Karabaha u Azerbejdžan lična inicijativa Josifa Staljina u okviru zavere Ataturka i Lenjina.

Karabah nikada nije bio deo nezavisnog Azerbejdžana, podsetio je on. Premijer je dodao da je glavna poenta rezolucija koju je usvojio Savet bezbednosti UN bila da se bezuslovno i odmah uspostavi prekid vatre.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.