Лондон: Антимонархистички покрет одржаће протест током крунисања Чарлса III

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2023, 10:32

Лондон: Антимонархистички покрет одржаће протест током крунисања Чарлса III

Када британски краљ Чарлс III буде крунисан на раскошној церемонији 6. маја, главни британски антимонархистички покрет окупиће се поред статуе краља Чарлса I, који је убијен 1649. године, што је довело до краткотрајне републике. Фото: Танјуг/Ian Vogler/Pool via AP Присталице Републике, групе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << основане 1983. године, која се залаже за изабраног председника државе, планира да 6. маја одржи до сада највећи протест, преноси Ројтерс.
Шеф те групе, Грејем Смит, рекао је да монархија представља анахрону институцију за коју нема места у демократији 21. века, посебно у време када су људи суочени са највећом економском кризом у последњих неколико деценија Смит је најавио да се очекује да ће више од 1.000 људи обучених у жуте кошуље учествовати на протесту 6. маја
Када новокрунисани краљ прође у својој златној кочији, противници монархијеn планирају да гласно звижде и скандирају „није мој краљ“.
Смит је рекао да подршка монархији очигледно опада
Анкете показују да је Чарлс III мање популаран од своје мајке краљице Елизабете ИИ чија је смрт прошле године означила крај једне ере у Британији. Према анкети YoyGov-а, са 73 одсто подршке јавности за монархију из 2012. године, та бројка је сада опала на 53 одсто.
Анкете такође показују да млађе генерације у Британији мање подржавају монархију од старијих.
Britanija: Istraživanje pokazalo da je podrška monarhiji na istorijskom minimumu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лондон: Антимонархистички покрет одржаће протест током крунисања Чарлса III се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.