Предавање Милорада Вукашиновића „Рат против демократије II део“ на Jутјуб каналу КЦНС

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 20:28

Предавање Милорада Вукашиновића „Рат против демократије II део“ на Jутјуб каналу КЦНС

Предавање новинара и публицисте Милорада Вукашиновића на тему „Рат против демократије II део“ можете погледати на Јутјуб каналу КЦНС. Фото: КЦНС У другом делу трибине о рату против демократије Милорад Вукашиновић пажњу посвећује „мрежним ратовима“ који су мање видљиви >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али опасни, а претходе обојеним револуцијама и хибридним ратовима. Вукашиновић истиче како је реч о војној стратегији коју је осмислила америчка војска и да се мрежни ратови могу назвати „креативним разарањем“ и „перманентном револуцијом“ која се води 24 часа и у свим правцима, а трансформише друштво у смеру који одговара елитама.
Суштина ових ратова јесте, како Вукашиновић наводи, овладавање вредносним системима и свешћу не само непријатеља, него и пријатеља и да се они учине зависним од информација које мрежа пласира путем медија који су под потпуном контролом. Важно је да се потенцијални непријатељи у потпуности пасивизирају.
Мали број људи свестан је унутрашње логике читавог процеса јер актери мрежних ратова велику пажњу посвећују социјалној и когнитивној сфери.
Њихов главни проблем је питање легитимитета, који се проверава једино на изборима, јер – ко може присвојити право да доноси одлуке у име већине? Вукашиновић наводи како овде није реч о изборима, већ о превратима, али да би се легитимисао један преврат „мора се створити утисак да је то једини излаз, да је друштво ужасно, да су политичке елите корумпиране, да су проблеми неразрешиви, да су противречности друштва огромне – што је непрекидна производња хаоса“.
За стварање таквог утиска задужени су медији који су путем добро разрађеног механизма предводници мрежноцентричних ратова, а исходи тих револуција никад нису повољни за већину, јер се увек иза сцене појављује једна унапред припремљена мањина која тачно зна шта ради и како све то функционише.
Цело предавање можете погледати на линку: https://youtu.be/v6syDPkrC-I
Amira Medunjanin i Vojvođanski simfonijski orkestar na Novosadskom muzičkom letu 24. juna




 
Преузмите андроид апликацију.

Чланак Предавање Милорада Вукашиновића „Рат против демократије II део“ на Jутјуб каналу КЦНС се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.