IGORE, ŠTA TI JE DETE SKRIVILO? Potresne scene na mestu masakra, a ŠKOLSKA TORBA tera suze na oči (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2019, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IGORE, ŠTA TI JE DETE SKRIVILO? Potresne scene na mestu masakra, a ŠKOLSKA TORBA tera suze na oči (FOTO/VIDEO)

Jajasta, nakrivljena slova vire iz krcate školske torbe odložene u dedinoj pečenjari.

Ubijeni desetogodišnjak je verovatno zaboravio na klupi na povratku iz škole. Više se neće vratiti po nju.

Tu, u sklepanoj pojati uz kuću strave u kojoj je Igor Nađ pobio šestero ljudi, tu je svoje prijatelje uveseljavao Paša. Dragomir Tojagić, deda, otac i muž izmasakrirane porodice, vodio je improviziranu pečenjaru u Cimermanovoj ulici.

- Bili su slabijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imovinskog stanja pa je znao tako zavrteti janje ili prasence ljudima u kraju. Ma ne bi vam Paša mrava zgazio. Evo, juče je bio ovde, pili smo kafu kao svaki dan. Šaljivdžija, veseljak, samo takav čovek - govore dvojica sredovečnih muškaraca u obližnjem kafiću.

Unutra, u njegovoj pečenjari na koju je postavio znak "Gostiona Tiha dolina", još se oseća miris zapečenog ulja.

Što mu je dječak kriv? Školska torba ostavljena je na Kajzerici https://t.co/MzJXSkOIYk pic.twitter.com/X09w9WmZqr

— 24sata (@24sata_HR) August 2, 2019

Roštilj i lanac koji je pokretao motor ražnja prekriveni su debelim slojem pepela i masti. Pod sa crvenim tepihom, pun je mrvica i grančica. Oseća se vlaga. Mutna, prljava stakla pokrivena čipkastim zavesama zaklanjaju pogled neželjenim posetiocima s puta.

Mačke se ližu izvaljene na nakrivljenom krovu. Nered je oko Tojagićeve pečenjare. Razbacane flaše, hrpe najlonskih vrećica, noževi, plastične stolice otrgnutih nogu, komadi drvenih vrata, nečija odeća, kante od boje prepune pivskih boca, drvene gajbe, letve, limene ploče, grane za potpalu, metri i metri mokrog kartona...

Unutra, uz maleni, četvrtasti stol prislonjene su pohabane stolice.

Tu je neko odložio i ormarić s ogledalima. Boce svih oblika i veličina su raštrkane preko cele prostorije. Izbledjeli kalendar prikucan u drvo delimično je zaklonjen modrom, radnom košuljom i zamašćenim pantalonama. Tu je i ta nesrećna školska torba, puna knjiga i beležnica ispunjenih nezgrapnim, dečjim rukopisom 10-godišnjaka.

Društvo Tojagićevih komšija za stolom priča o njemu. Niko se ne smije. Prosedi muškarac suznih očiju kaže kako Pašu poznaje još od 1980. Ne žele ništa govoriti o Igoru Nađu, ubici koji je na kraju, okružen policijom, sebi presudio hicem u desnu slepoočicu.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.