Izvor: B92, 20.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IGIC NIJE VISE CLAN SEKRETARIJATA SPS

Zivorad Igic nije vise clan Sekterarijata SPS, tela koje je vodilo ovu stranku od slanja Slobodana Milosevica u Hag. Ovu u cetvrtak je saopstio visoki zvanicnik socijalista Dejan Backovic, koji tvrdi da Igic nije smenjen vec da je u pitanju nov, reformski kurs SPS. Sam Igic za B92 demantuje tvrdnje po kojima je njegova smena posledica unutarpartijskih sukoba, i podela na tzv. 'tvrdu' i 'meku' struju. Igic kaze da su Mladi socijalisti trazili da njihov predstavnik postane clan Sekretarijata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
'Ovde je rec samo o preraspodeli funkcija u glavnom odboru. Naime, od osam clanova sekretarijata, do sada nije bilo mladih i umesto mene, izabrali smo predstavnika Mladih socijalista, odnosno predsednika Mladih socijalista Srbije, Branka Ruzica. Ja sam i poslanik u Vecu gradjana Savezne skupstine i vodim jednu veoma delikatnu komisiju. To je komisija Veca gradjana i Veca republika za ostvarivanje sloboda i prava gradjana. Inace smo svi na okupu upravo u tom Izvrsnom odboru cije je telo Sekretarijat,' rekao je Igic za B92.

Zivorad Igic je jos rekao da Slobodan Milosevic nije obavesten o ovoj odluci najviseg organa SPS-a, ocenjujuci da je rec o 'laksem stranackom pitanju'.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.