Izvor: B92, 31.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IDUCE SEDMICE POCINJU KONSULTACIJE O FORMIRANJU VLADE

Podgorica -- Mandatar za sastav nove crnogorske Vlade Filip Vujanovic saopstio je u petak uvece da ce iduce sedmice poceti konsultacije sa parlamentarnim strankama o formiranju njegovog kabineta. Vujanovic je, u intervjuu Televiziji Crne Gore, rekao da ce razgovarati sa predstavnicima svih stranaka, uz napomenu da ce to sa svima uciniti "sa jednakom otvorenoscu". Kako je najavio, prvo ce razgovarati sa liderom Socijaldemokratske partije Rankom Krivokapicem.

To, kako je objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vujanovic, znaci da ce on prvo pokusati da vladu formira sa Socijaldemokratskom partijom i Liberalnim savezom (LS), a ako u tome ne uspe, onda ce partnere za formiranje vlade potraziti i u koaliciji "Zajedno za Jugoslaviju".

Ocenivsi da je "u sporazumu sve jasno", Vujanovic rekao da ne vidi prostor "za neku kreativnost u pisanju ustavne Povelje" i dodao da je taj akt moguce napisati "za svega nekoliko nedelja". Komentarisuci informacije o istrazi koja je navodno u Italiji pokrenuta protiv predsednika Crne Gore Mila Djukanovica, Vujanovic je ocenio da je "neprimereno i neshvatljivo" da tuzilac u Bariju ne odgovara na zvanicne pozive crnogorskih drzavnih organa da im uputi zvanicnu informaciju o navodnoj optuznici. "Takodje, neprimereno je i neverovatno da drzavni tuzilac u Bariju, s tim u vezi, ne kontaktira ni nadlezne organe u Italiji", rekao je Vujanovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.