IDF se obrušio na Liban; Žrtve su ponovo civili VIDEO

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 16:09

IDF se obrušio na Liban; Žrtve su ponovo civili VIDEO

U današnjem izraelskom napadu na jug Libana ubijene su žena i devojčica, izjavili su libanski izvori.

Napad se desio nekoliko dana nakon što je Hezbolah obećao da će Izrael platiti za ubijanje civila u sukobima širom izraelsko-libanske granice.

Žena i devojčica ubijene su u napadu u Majdal Zounu, selu udaljenom šest kilometara od granice, navela su dva bezbednosna izvora i medicinski izvor, preneo je Rojters.

Pokret Hezbolah, koga podržava Iran, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razmenjuje vatru sa Izraelom od napada njegovog palestinskog saveznika Hamasa 7. oktobra na južni Izrael, u kampanji za koju Hezbolah kaže da ima za cilj da podrži Palestince u Pojasu Gaze.

U saopštenju portparola izraelske vojske, potpukovnika Avičeja Adraea na platformi Iks, navodi se da je izraelska vojska izvela napad na "vojnu zgradu" u selu Jarun u južnom Libanu i da su izraelski ratni avioni izvršili napade na tri operativna štaba Hezbolaha na jugu.

Majdal Zoun, koji se nalazi oko sat vremena vožnje od Jaruna, nije pomenut. Hezbolah je u petak signalizirao da će pojačati napade na Izrael kao odgovor na smrt 10 libanskih civila ubijenih u izraelskim napadima prošle sedmice.

Hezbolah je saopštio da je danas izveo više od šest napada na izraelske pozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.