IDF ponovo ušao u najveću bolnicu u Gazi; Nemaju kiseonik, vodu ni struju

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 00:52

IDF ponovo ušao u najveću bolnicu u Gazi; Nemaju kiseonik, vodu ni struju

Izraelske snage ponovo su ušle u medicinski kompleks Naser u Kan Junisu, nakon što su se prethodno povukle iz te najveće funkcionalne bolnice u Gazi.

U saopštenju Ministarstva zdravlja palestinske enklave se navodi da su u kompleks bolnice ušla četiri izraelska transportera, prenosi Al Džazira.

Prethodno je ministarstvo saopštilo da su izraelske snage izvršile raciju na medicinski kompleks Naser i da su se ubrzo nakon toga povukle i zauzele pozicije oko bolnice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ministarstvo je takođe navelo da je kanalizaciona voda poplavila prizemlje bolnice, a osoblje i pacijenti su "bez vode za piće i ličnu higijenu, bez hrane, struje, kiseonika i medicinske opreme".

Lekari u bolnici sahranili su 13 pacijenata koji su umrli zbog nedostatka kiseonika i struje nakon što su generatori prestali da rade, dodaje se u saopštenju.

Prema navodima ministarstva, izraelske snage i dalje sprečavaju popravku bolničkih generatora i rezervoara za vodu.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je 50 pacijenata evakuisano iz ove bolnice, a još 140 se nalazi unutra, dok su neki ubijeni tokom pokušaja bekstva.

Izrael tvrdi da se borci Hamasa kriju u bolnicama, što ta palestinska militanta organizacije poriče i tvrdi da ovakvi navodi služe kao izgovor da se u Pojasu Gaze uništi zdravstveni sistem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BLISKOISTOČNI SUKOB: IDF ponovo ušao u bolnicu Naser; Šefovi diplomatija EU pozivaju na trenutni prekid vatre u Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2024

Rat Izraela i Hamasa - 140. dan. Izraelska vojska ne prestaje sa operacijama u svim delovima Gaze, deluje sa kopna, mora i iz vazduha, posebno u oblasti Kan Junisa, na jugu enklave, gde se, kako tvrdi, nalazi primarna baza Hamasa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.