IDF ORKESTRIRAO POKOLJ U LIBANU! Civili kao kolateralna šteta napada na jedinice Hezbolaha, UBIJENO ŠESTORO DECE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 10:39

IDF ORKESTRIRAO POKOLJ U LIBANU! Civili kao kolateralna šteta napada na jedinice Hezbolaha, UBIJENO ŠESTORO DECE (VIDEO)

Sablasne scene iz Libana.

Jedanaest osoba, uključujući šestoro dece, stradalo je juče u izraelskim napadima širom južnog Libana.

Hezbolah i izraelska vojska razmenjuju vatru duž izraelsko-libanske granice više od četiri meseca. Libanska oružana grupa lansirala je rakete preko granice oko koje se države spore, u znak podrške svom palestinskom savezniku Hamasu.

Žena i dvoje dece poginuli su u izraelskom napadu na selo al-Savana, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su dva bezbednosna izvora. U napadu na zgradu u Nabatiju ubijeno je četvoro dece, tri žene i muškarac, saopštio je direktor gradske bolnice i još tri bezbednosna izvora. Ranjeno je sedam osoba, rekao je direktor bolnice, prenosi Rojtersu.

Israeli occupation forces bomb the town of Chehabiyeh in southern Lebanon. pic.twitter.com/0XI4iNxpNX

— Quds News Network (@QudsNen) February 14, 2024

Načelnik izraelske vojske Herci Halevi, koji se juče sastao sa opštinskim liderima na severu Izraela, rekao je da sada "nije vreme za zaustavljanje".

Lider Hezbolaha rekao je u televizijskom obraćanju u utorak da će njegova grupa prekinuti razmenu vatre samo ako se postigne potpuni prekid vatre u Gazi.

Zionists just bombed Lebanon.

Zionism is an ideology of terror.

pic.twitter.com/tTnIjjGNcT

— Rev Laskaris (@REVMAXXING) February 14, 2024

U granatiranju Libana do sada je nastradalo više od 200 ljudi, uključujući više od 170 boraca Hezbolaha, kao i desetak izraelskih vojnika i pet izraelskih civila. Zbog čestih okršaja desetine hiljada ljudi napustilo je podrčje oko granice.

Izvor: Srbija Danas/Mondo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.