IDF LIKVIDIRAO HAMASOVOG GOSPODARA RATA: Komandant raketne jedinice Amar Atija Darviš Aladini ubijen u strašnoj eksploziji (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 21:40

IDF LIKVIDIRAO HAMASOVOG GOSPODARA RATA: Komandant raketne jedinice Amar Atija Darviš Aladini ubijen u strašnoj eksploziji (VIDEO)

Nova mala pobeda za izraelske snage.

Izraelske odbrambene snage (IDF) i izraelska služba unutrašnje bezbednosti Šin Bet saopštili su danas da je komandant raketne jedinice Hamasa u centralnoj Gazi eliminisan u vazdušnom napadu izraelskog ratnog vazduhoplovstva.

U saopštenju se navodi da je Amar Atija Darviš Aladini bio odgovoran za Hamasova raketna dejstva iz takozvanih centralnih kampova u proteklih nekoliko decenija, a najranije od rata 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine, navodi se u zajedničkom saopštenju koje prenosi Tajms of Izrael.

🚨 AMAR ATIYA DARWISH ALADINI, HAMAS ROCKET ARRAY COMMANDER IN GAZA ELIMINATED

The rocket array commander of the Hamas terror organization in Gaza was eliminated today by IDF forces, under the guidance of the Military Intelligence Directorate and the Israel Security Agency.… pic.twitter.com/8Vwrpe06Lp

— Israel News Pulse (@israelnewspulse) March 6, 2024

IDF i Šin Bet tvrde da je Aladini "igrao centralnu ulogu u pripremama" za napad Hamasa na jug Izraela 7. oktobra i da je u jeku borbi usmerio raketnu vatru na izraelske gradove i trupe IDF u Pojasu Gaze.

IDF potvrđuje da su tokom proteklog dana takođe izvedeni napadi na nekoliko ciljeva Hamasa i palestinskog Islamskog džihada u Džabaliji na severu Pojasa Gaze kao odgovor na raketne udare na Sderot.

- Mete su bile skrovišta u kojima su se krili teroristi, držalo naoružanje i koristili tuneli sa drugim skladištima oružja i raketnih bacača - navodi se u saopštenju IDF.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.