Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 08:45

IDF HOĆE DA UNIŠTI HEZBOLAH! Ako ovako nastave, sravniće Liban sa zemljom

Nastavljaju se intenzivne borbe na svim frontovima na Bliskom istoku.

Izraelska vojska je saopštila da je tokom noći izvršila napade na brojne lokacije Hezbolaha u Libanu, nakon prekograničnih napada te militantne organizacije.

U saopštenju izraelske vojske se navodi da su borbeni avioni pogodili nekoliko lansirnih lokacija, "terorističku infrastrukturu“ i vojnu strukturu Hezbolaha, prenosi Tajms of Izrael.

Takođe se navodi da je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << projektil ispaljen na izraelski pogranični grad Zarit, što je navelo izraelske snage da granatiraju izvor vatre.

מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר עמדות שיגור, תשתית טרור ומבנה צבאי של ארגון הטרור חיזבאללה בשטח לבנון. זאת, בתגובה לשיגורים לעבר שטח מדינת ישראל אמש (ב').

— Israeli Air Force (@IAFsite) December 5, 2023

- Pored toga, artiljerijskom vatrom napadnute su brojne oblasti na teritoriji Libana kako bi se uklonila pretnja - dodaje se u saopštenju.

Izraelska vojska je navela i da izvodi intenzivne napade u Kan Junisu, i na drugim mestima u Pojasu Gaze na infrastrukturu palestinske militantne grupe Hamas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.