IDENTIFIKOVANA ŽENA ČIJI JE UNAKAŽENI LEŠ PRONAĐEN U ŠUMI: Istraga otkrila horor, umrla na najgori mogući način

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 18:59

IDENTIFIKOVANA ŽENA ČIJI JE UNAKAŽENI LEŠ PRONAĐEN U ŠUMI: Istraga otkrila horor, umrla na najgori mogući način

Žena koja je nađena mrtva u Montani nakon mogućeg napada grizlija blizu nacionalnog parka Jelouston identifikovana je kao 48-godišnja Ejmi Adamson iz Derbija u Kanzasu.

Planinar je pronašao telo mrtve žene u subotu ujutro na strazi Batermilk blizu grada Vest Jelouston. Ministarstvo Montane za ribu, divljač i parkove navelo je na “Fejsbuku” da su rane na telu žene u skladu sa napadom medveda, preneo je "Foks njuz".

Zvaničnici su takođe pronašli tragove odraslog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grizlija i najmanje jednog mladunčeta blizu tog mesta, iako nisu videli nijednog medveda niti jazbine ili lešine životinja.

- U vremenu smrti Ejmi je šetala ili trčala stazom kao što je često radila rano ujutro. Nakon istrage, nije delovalo da je napad medveda bio predatorski. Uzrok Ejmine smrti, kako je ustanovljeno, je težak gubitak krvi usled napada medveda. Način smrti je slučajan - navela je u ponedeljak kancelarija šerifa okruga Galatin u saopštenju na "Fejsbuku".

Ejmi Adamson predavala je engleski jezik dve decenije, da bi potom otišla na istočnu obalu SAD i proputovala pola zemlje 2015. Nije imala sprej za odvraćanje medveda koji stručnjaci često preporučuju da se nose u određenim područjima.

Iz Ministarstva Montane su naveli još da se populacija grizlija proširila u ovoj državi poslednjih godina i da svi koji idu u boravak u prirodi treba da znaju kako da koriste sprej protiv medveda, da putuju u grupama tokom dana i paze na znakove prisutnosti medveda, poput tragova grebanja na drveću, prevrnutog kamenja i delimično konzumiranih leševa životinja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.