Izvor: B92, 06.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IDENTIFIKOVANA 64 TELA SA KNINSKOG GROBLJA

Beograd -- Direktor Informaciono-dokumentacionog centra "Veritas" Savo Strbac izjavio je u cetvrtak da su do sada u Hrvatskoj identifikovana 64 tela ekshumirana sa kninskog groblja, uglavnom klasicnim prepoznavanjem.

On je dodao da je od 107 pozvanih porodica, koje treba da identifikuju isto toliko tela, do sada u Hrvatsku putovala 81, radi identifikacije najblizih, ciji posmrtni ostaci se, kako se pretpostavlja, nalaze u Zagrebu. "U sredu je u Hrvatsku otputovalo 20 porodica na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << identifikaciju leseva ekshumiranih na kninskom groblju, a jos 20 porodica putuje 20.

juna", rekao je Strbac. On je dodao da se proces identifikacije obavlja po Protokolu koji su potpisale jugoslovenska Komisija za humanitarna pitanja i nestala lica i Kancelarija Vlade Hrvatske, dok usluge prevoza, identifikacije i sahrane pruza Medjunarodni komitet Crvenog krsta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.