IDEMO KA MEDALJI Srbija osvaja prvi set

Izvor: medio.rs, 31.Avg.2017, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IDEMO KA MEDALJI Srbija osvaja prvi set

Naši momci poveli su protiv Bugarske, prvi set su dobili sa 25:21.

SRBIJA : BUGARSKA - DRUGI SET:

3:7 - Sokolov prolazi za četiri poena prednosti našeg rivala, tajm-aut zove Grbić.

2:5 - Ovog puta Petrić je pogrešio i Bugari ponovo imaju tri poena prednosti.

2:4 - Petrić je prevario trojni blok, ali to nije bio problem za njega.

1:2 - Poveli su Bugari sa 2:0, a onda Petrić osvaja prvi poen >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << u ovom setu za naše odbojkaše.

SRBIJA : BUGARSKA - PRVI SET: 25:21

25:21 - Evo ga! Prvi set osvajaju naši momci!

24:21 - Tri set lopte za Srbiju! Prijem je bio pomeren, ali Luburić se odlično snašao.

23:21 - Prošao je Nikolaj Penčev, a sada oprez, servira Nikolov.

22:19 - Blok aut posle smeča Podraščanina, tri poena nas dele od osvajanja prvog seta.

21:19 - Sokolov ovog puta poentira, Bugari su došli na minus dva, a Nikola Grbić traži tajm-aut.

21:17 - Dva vezana poena osvojili su Bugari i bili su nadomak trećeg, ali je Sokolov čistu loptu ispucao u aut. Veliko hvala!

20:15 - A onda Luburić preko trojnog bloka poentira. Bravo, Dražene!

19:14 - Luburiiiiiić! Prvi put na meču "orlovi" imaju pet poena prednosti, a Plamen Konstantinov traži drugi tajm-aut. Više nema pravo na to do kraja seta.

18:14 - Lisinac osvaja poen. Sada mu je priznat za razliku od maločas kada mu je svirana nošena lopta posle 14. bugarskog poena. Emotivno je odreagovao, a sudija ga upozorava.

17:13 - Penčev osvaja prvi poen posle tajm-auta, a onda je lukavi Kovačević nadmudrio bugarski blok za novu prednost od četiri poena.

16:12 - Na drugom tehničkom tajm-autu Srbija ima četiri poena prednosti. Za to je zaslužan Uroš Kovačević čiji napad za naš 16. poen, Bugari nisu uspeli da ukrote.

15:11 - Ne daju naši momci Bugarima da se približe. Drže rastojanje od tri do četiri poena.

13:9 - Još jednom Podraščanin! Blokom zaustavlja Cvetana Sokolova!

12:9 - Još jedan fantastičan servis Dražena Luburića, Srbija ima tri poena prednosti, a bugarski selektor Konstantinov zove tajm-aut.

11:9 - A onda blok Jovoić-Podraščanin ponovo dovodi Srbiju na dva poena prednosti.

10:9 - Posle tajm-auta igra se poen za poen.

8:7 - Vrlo važan poen za Srećka Lisinca. Naš srednjak rekida bugarsku seriju i odvodi "orlove" na prvi tehnički tajm-aut.

7:7 - Izjednačenje, prvo na utakmici, Bugari prave seriju od 3:0.

7:5 - Sjajan smeč Kovačevića, a onda blok Petrića koji je završio u autu.

6:4 - Podraščanin je došao do svog drugog poena, a onda je pogrešio prilikom servisa.

5:3 - Sjajno požrtvovanje libera Rosića, pokušao je nogom da iščupa loptu i završio među reklamama, dobro je da se nije povredio, to je mnogo važnije od bilo kog poena.

4:2 - Poen za Bugarsku posle čelendža, a onda Podraščanin smečuje u svom stilu. Zatim Skrimov osvaja poen za naše komšije.

3:0 - Odličan početak našeg tima. Nakon sporne situacije, Luburić i Kovačević osvojili su po prvi poen na ovom meču.

Počelo je četvrtfinalni okršaj, odmah na startu čelendž su zatražili naši momci i bili u pravu, lopta je po prstima zakačila bugarskog odbojkaša.

Nakon što su pred prepunim stadionom pretvorenim u dvoranu savladali domaćina reprezentaciju Poljske, odbojkaši Srbije počistili su Estoniju i Finsku, što im je omogućilo direktan plasman u četvrtfinale.

Izabranici Nikole Grbića snagu će odmeriti sa neugodnim Bugarima, koji su kroz "mini baraž" morali da traže put ka osam najbolji reprezentacija Starog kontinenta i došli su da cilja savladavši Finsku.

Naša "plava četa" imala je dosta vremena za odmor, a sada će, nadamo se puni elana prikazati još jednu partiju, u kojoj bi ih pobeda dovela nadomak medalje i polufinalnog okršaja sa Nemačkom, koja je danas sa 3:1 savladala Češku i izborila prolaz među četiri najbolje selekcije na ovom prvenstvu.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.