Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jun.2016, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID svoje pristalice ubacuje u burad s kiselinom

Komandanti Islamske države ubijaju vlastite borce ubacujući ih u burad sa kiselinom, tražeći špijune koji su pružali informacije vojsci Sjedinjenih Američkih Država.

Nekoliko vođa ove terorističke grupe ubijeno je u proteklim mjesecima u napadima dronova, zbog čeka džihadisti traže špijune u svojim redovima.

Grupa terorista predvođena Abu Hadža al-Tunsijem dobila je naređene da "krene u lov" na špijune koji su dostavljaljali informacije američkim snagama >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << o kretanjima vođa Islamske države. Ova grupa pripadnika ID od marta je ubila 38 boraca terorističke organizacije zbog sumnje da su špijuni.

Ipak, smatra se da je ovo samo mali dio boraca ID koje su ubile njihove vođe u proteklim mjesecima, nakon što su u nizu vazdušnih napada ubijeni neki lideri terorističke grupe, piše Dailly Mail.

Desetine njih su, navodno, nestali u zatvorima, dok su mnogi pobjegli plašeći da se bi mogli biti sljedeći koji će stradati od ruku njihovih saboraca.

Kao upozorenje ostalim članovima ID je koristila poprilično surove metode, ubacujući neke od svojih pripadnika u burad napunjenu kiselinom, na taj način pokazujući ostalima šta će im se dogoditi ukoliko se ispostavi da su "krtice".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.