ID pogubila 44 civila

Izvor: B92, 31.Mar.2015, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID pogubila 44 civila

Ekstremisti ID pogubili su 44 civila, uključujući i dvoje dece, u napadu na selo Mabudža u provinciji Hama, koje je pod kontrolom vladinih snaga.

Kako je saopštio direktor Sirijske Organizacije za zaštitu ljudska prava, ID je te ljude pogubio spaljivanjem, odsecanjem glave i pucanjem u njih, prenosi AP.

Sirijska državna televizija je izvestila da su vladine snage blokirale teroristički napad u selu, ali da nije navela nikakve gubitke.

U Mabujehu uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žive sunitski muslimani, kao i manjinske veroispovesti alaviti i ismailisi, koje su ogranci šiitskih muslimana.

ID redovno na meti ima pripadnike manjinskih religija, posebno šiite, koje optužuju za otpadništvo, kao i sunite za koje utvrde da su narušili tumačenje svoje religije.

Mabujeh se nalazi blizu važnog puta za vladu, jer predstavlja jedinu vezu centralne provincije Homs i severne Alepo, a islamski militanti su više puta pokusali da ga preseku.

Krajem marta, ekstremistička grupa je ubila 83 vladina vojnika u pokušaju da preuzme kontrolu nad putem.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirija: Džihadisti pogubili 30 civila

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2015

Ekstremisti Islamske države (ID) pogubili su najmanje 30 civila, uključujući i dvoje dece, u napadu na selo Mabujeh u centralnoj provinciji Hama, koje je pod kontrolom vladinih snaga, saopštilo je direktor Sirijske Organizacije za zaštitu ljudska prava...Prema njegovim rečima, ID je te ljude pogubio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.