I u Nišu potpisivanje peticije za ograničenje emitovanja rijaliti programa

Izvor: Megafon.co, 25.Jun.2019, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I u Nišu potpisivanje peticije za ograničenje emitovanja rijaliti programa

Ako si jedan/jedna od onih koji žele da se rijaliti programi izbalansiraju sa kulturnim sadržajima, i u Nišu možeš da potpišeš peticiju.
“Obaveštavamo Vas da u prostorijama Nacionalne koalicije za decentralizaciju (Trg Učitelja Tase 1a/2) u Nišu zainteresovani mogu da potpišu peticiju za ograničenje emitovanja rijaliti programa do 30 juna”, kažu iz NKD.
Na ovoj fotografiji možete videti kako da dođete do NKD.
Foto – NKD

Akciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << sprovode Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i inicijativa “Srbija u pokretu”. Cilj je da se prikupi 30 hiljada potpisa kako bi skupština uzela u razmatranje izmene Zakona o elektronskim medijima.
“Ukoliko u 7 dana (zakonski rok) između 23 – 30.juna zajedničkim snagama sakupimo 30 000 potpisa za Narodnu inicijativu i te potpise fizički predamo Skupštini, poslanici u Narodnoj Skupštini će naše zahteve morati da stave na dnevni red Skupštine Republike Srbije”, piše na sajtu UG Srbija u pokretu.
Zainteresovani za potpisivanje peticije koji nisu iz Niša mogu da potraže organizaciju iz svog grada putem linka.
Ciljevi kampanje za ograničenje rijaliti programa Želimo više dečijeg kulturnog sadržaja (minimum 30 minuta na svim televizijima sa nacionalnom frekvencijom). Zalažemo se za poštovanje zakona – Zalažemo se za manji broj sati prikazivanja rijaliti programa na nacionalnim frekvencijama. I to u periodu od 6 do 22h, kako bi više prostora bilo za kulturu. Zakon se svakodnevno krši (član 68). Da bismo to sprečili zalažemo se za ukidanje uživo prenosa rijaliti programa u periodu od 6 do 22 časa. Ti sadržaji su necenzurisani i najčešći su uzrok kršenja zakona. Zalažemo se za pooštravanje kazni za nepoštovanje postojećeg zakona. Foto – NKD

 

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.