I smeha je bilo u Skupštini!

Izvor: Mondo, 10.Avg.2016, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I smeha je bilo u Skupštini!

Tokom celodnevne skupštinske rasprave o izboru Vlade i ekspozeu manadatara, bilo je dosta replika, polemika i rasprava, ali i smeha...

Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić

Smeh prisutnih izazvali su poslnici Pokreta Dosta je bilo koji su večeras i napustili zasedanje skupštine.

Naime, lider DJB je prvo izjavio kako je ekspoze mandatara sličan onom od pre dve godine, a u trenutku kada mu je Vučić odgovarao došlo je do smeha u sali kada je Radulović podigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << knjigu poslovnika za prigovor u trenutku kada je kamera skrenula ka njemu. Na to je reagovao i Aleksandar Vučić.

"Dragi prijatelji svi ste videli da oni gledaju kameru kada je ona tu i onda je podignu jer im je teško da drže knjigu od 50 grama u ruci. Ja nisam ovde zbog kamere i prenosa, ali oni jesu!", rekao je Vučić.

Nakon toga svi poslanici DJB su ustali sa podignutim poslovnicima, što je izazvalo novi smeh u Skupštini Srbije.

Posle 10-ak minuta Radulović se opet javio za reč i rekao a smatra da mandatar treba da se upristoji jer je, kako je rekao, vređanje i omalovažavanje političkih protivnika loš manir i znači slabost. "To što imao razlike ne dozvoljava da se ovako ponašate. Građani će moći da vide vaše ponašanje i ovu količinu uvreda, i to nije dostojno jednog premijera", rekao je Radulović.

Mandatar Aleksandar Vučić je na to reagovao i rekao da nikog nije uvredio, a zatim odlučno demantovao Radulovićeve tvrdnje o trošenju državnog novca.

I tokom govora poslanika SNS Marjana Rističevića započeo poslanici DJB su  podigli poslovnike zbog povrede poslanika. Na to im je Rističević odgovorio:

"Da li je to možda povreda jelovnika?" i nastavio da ih provocira.

Poslanici DJB su posle toga opet ustali sa dignutim poslovnicima i posle toga napustili zasedanje skupštine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.