I roditelji đaka koji je doneo nož u Ribnikar mogli bi da odgovaraju

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 10:45

I roditelji đaka koji je doneo nož u "Ribnikar" mogli bi da odgovaraju

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila da se još sprovodi istraga o tome kako se u rancu jednog učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" našao nož.

Ona je za Blic televiziju rekla da će javnost biti upoznata sa informacijama kada se bude utvrdila istina.

Ministarka je navela da će deo "Ribnikara" u kome se u maju prošle godine dogodila tragedija biti memorijalni centar.

Međutim, prema njenim rečima, dinamika odlučivanja i samo odlučivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tome kako će izgledati, odluka je roditelja i stručnih lica, kao i drugih strana uključenih u ovaj proces.

"Roditelji koji su izgubili decu i najbliži srodnici su bili i tada stava uglavnom da to treba da bude mesto koje će zauvek biti obeleženo tugom i na neki način podsećati na tragediju koja se dogodila i sa porukom da se više nigde ne sme dogoditi", rekla je ona.

Dodala je da je period od godinu dana bio vreme da se vidi šta stručnjaci različiith profila, roditelji dece koje više nema, misle o tom načinu obeležavanja i kako memorijalni centar treba da izgleda u pogledu poruke kao i arhitektonskog rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukić Dejanović: I roditelji đaka bi mogli da odgovaraju zbog noža u školi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2024

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se još sprovodi istraga o tome kako se u rancu jednog od učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" našao nož i da će javnost biti upoznata sa informacijama kada se bude utvrdila istina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.