I roditelji će brisati grafite

Izvor: Press, 24.Feb.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I roditelji će "brisati" grafite

Na dnevnom redu predstojeće sednice Skupštine grada u sredu nekoliko zanimljivih tema
Novi autobusi za GSP, još tri počasna građanina prestonice, konkursi za direktore gradskih javnih preduzeća, kao i strože kazne za tvorce grafita, samo su neke od tema koje će se u sredu naći na dnevnom redu Skupštine grada Beograda.
Grad će ubuduće oštrije kažnjavati one koji grafitima ruže prestoničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << fasade. Sprej "umetnici", ako budu uhvaćeni u prekšaju, moraće sami da brišu svoj rad, ali i druge škrabotine.
- Ko bude pisao grafite biće kažnjen između 5.000 i 20.000 dinara, a može mu se izreći mera rada u javnom interesu od 40 do 160 sati - kaže prvi čovek Skupštine Nikola Nikodijević, objašnjavajući da je ova odluka u skladu sa Zakonom o prekršajima.
- Za maloletnike od 14 do 18 godina, u skladu sa Zakonom predviđeno je izricanje vaspitne mere, a za tinejdžere mlađe od 14 godina odgovaraće njihovi roditelji.

Beograd će ove godine kupiti 55 novih autobusa, ali da bi se stekli uslovi, odbornici će morati prekosutra da izglasaju izmenu plana nabavke za Gradsko saobraćajno preduzeće. Na istoj sednici, parlamentarci će potvrditi predlog Gradskog veća da se izaberu tri nova počasna građanina Beograda: poznati filmski stvaralac Nikita Mihalkov, književnik i humanista Peter Handke, kao i legendarni norveški diplomata Torvald Stoltenberg.
Nekoliko javnih preduzeća trebalo bi da dobije uskoro nove direktore. Biće otvoren konkurs za prvog čoveka "Beogradske tvrđave", "Hipodroma", "Gradskog stambenog", "Infostana"... Podsetimo, predlozi za ova poslednja dva preduzeća na jednoj od prethodnih sednica nisu dobili podršku Skupštine grada.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.