Izvor: S media, 20.Feb.2012, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I policajci diluju drogu u diskotekama

Ovo je samo jedan od slučajeva koji profesionalnost obezbeđenja noćnih klubova i splavova po Beogradu dovodi pod veo sumnje. Ova mesta su često bila poprišta pucnjave, tuča, prebijanja gostiju... Ta mesta obezbeđuju ultimat fajteri, navijači, kik-bokseri, žestoki momci, a javna je tajna da među njima ima i policajaca.

Neki krvavi obračuni vezivani su upravo za primat nad obezbeđenjem klubova. Smatra se da su pojedina obezbeđenja, pa čak i ona u kojima su policajci, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << povezana sa dilerima i da im omogućavaju da na tim mestima prodaju drogu. Naravno, od te trgovine uzimaju procenat.

Sukob navijača na autoputu

Španska policija: Bojovića odao Milisavljević

Ubica iza rešetaka nakon 19 godina skrivanja

"U pojedinim klubovima obezbeđenje dozvoljava ulazak dilerima. Redari često nose oružje i sklanjaju ga čim vide patrolu ili interventnu jedinicu. Šefovi obezbeđenja imaju kriminalnu prošlost, pa pred policiju postavljaju mlađe momke spremne da nasrnu na pripadnike MUP-a. Događa se da gazda kluba i ne zna koga je angažovao i kada shvati ko su oni, pokuša da se izvuče jer ne želi da ga povezuju sa prodajom droge. Ti pokušaji su bezuspešni, pa obezbeđenje počinje da reketira vlasnika, koji o svemu tome ćuti i trpi", kaže sagovornik „Blica” iz policije.

I pojedine navijačke grupe reketiraju vlasnike. Prvo dolaze u klub, piju, maltreraju goste i odbijaju da plate račun.

"Nakon toga druga ekipa dolazi na razgovor s vlasnicima i ucenjuje ih da prihvate njihovo obezbeđenje. Sumnja se da su neki splavovi bili zapaljeni jer su vlasnici odbili takve ponude", kaže sagovornik „Blica”.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.