I naučnici uz Mišu i Medenog

Izvor: RTS, 15.Feb.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I naučnici uz Mišu i Medenog

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da smo završili sa glavnim delom zime i dodaje da nas u narednom periodu očekuje uglavnom suvo vreme.
Nedeljko Todorović je za RTS rekao da se do kraja februara očekuje pretprolećno vreme.

"U većini dana biće suvo, kiša i manje zahlađenje su mogući između 21. i 23, februara i oko 27, 28. februara. Glavni deo zime smo završili", naglasio je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Todorović.
Kako kaže, do otprilike 10. marta vreme će biti slično kao u februaru.
"Neće biti visokih temperatura, do 20, uglavnom će ići do 15 stepeni, moguća je neka kiša početkom marta", istakao je meteorolog RHMZ-a.
Prošle godine je oko 20. marta palo dosta snega. Previše je riskantno, kaže Todorović, da sada kažemo da će se tako nešto desiti i ove godine.
Ovako su se potvrdile i prognoze "narodnih meteorologa" – medveda Miše u Beogradskom zoološkom vrtu i Medenog na Paliću.
Na Sretenje, kada se sreću zima i leto, ovi medvedi izašli su iz zimskog brloga i nisu videli svoju senku. Tako su, na neki način, poručili da je proleće stiglo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.