I, napad je počeo; Zasuto raketama VIDEO

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 14:31

I, napad je počeo; Zasuto raketama VIDEO

Izraelske oružane snage saopštile da su počeli "široko rasprostranjen" talas vazdušnih napada na Liban.

Saopštenje su preneli izraelski mediji, koji navode da IDF za sada nije pružio više informacija.

Do napada je došlo nakon što je jutros gađana teritorija severnog Izraela, raketama koje je lansirao iz Libana Hezbolah. U tom napadu ubijena je jedna Izraelka, dok je osmoro ljudi ranjeno.

Nešto malo pre objavljivanja da je napad na LIban započeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izraelski ministar nacionalne bezbednosti Itamar Ben Gvir izjavio da raketni napad na bazu štaba severne komande u gradu Safed na severu zemlje, koja je bila meta Hezbolaha, znači rat.

"Ovo nije povremeni upad, to je rat. Vreme je da ostavimo iza sebe 'koncepciju i na severu takođe", napisao je Ben Gvir na društvenoj mreži Iks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.