I ministar lično kreće u inspekciju protiv rada na crno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2019, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ministar lično kreće u inspekciju protiv rada na crno

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa direktorom Inspektorata za rad Stevanom Đurovićem o akciji pojačanih vanrednih inspekcijskih nadzora, u kojima će i lično učestvovati, kako bi se "rad na crno" iskorenio na najbolji i najefektivniji način.

Opsežna akcija pojačanih inspekcijskih nadzora pokrenuta je po nalogu ministra, a akcenat je stavljen na oblast radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu, u delatnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građevinarstva, ugostiteljstva i u uslužnim delatnostima, navodi se u saopštenju.

Borba protiv sive ekonomije biće nastavljena i u narednom periodu, jer nam je cilj da "rad na crno" svedemo na minimum, rekao je Đorđević koji najavljuje da će država voditi računa o poslodavcima koji rade u skladu sa zakonom i poštuju prava radnika, dok će onima koji krše zakon uvesti strože kazne.

U narednim danima očekuju nas pojačani inspekcijski nadzori svih delatnosti. Oni će biti sprovedeni tokom dana i noći na čitavoj teritoriji države Srbije, a direktor i ja ćemo i lično učestvovati u tome, rekao je Đorđević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar rada najavio da će i on lično ići u inspekciju protiv rada na crno

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2019, 07:08

Ministar za rad Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorom Inspektorata za rad Stevanom Đurovićem o akciji pojačanih vanrednih inspekcijskih nadzora, u kojima će i lično učestvovati, kako bi se "rad na crno" iskorenio na najbolji i najefektivniji način...Opsežna akcija pojačanih inspekcijskih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.