I lekari uče da budu medicinske sestre

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2015, 06:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I lekari uče da budu medicinske sestre

Niški lekari lekari, istoričari, diplomirani pravnici, pa čak i ekonomisti traže prekvalifikaciju u Medicinskoj školi "Dr Milenko Hadžić" u medicinske sestre i tehničare u nadi da će tako uspeti tako da nađu posao u inostranstvu.

Svake godine oko 80 kandidata se vanredno upisivalo u ovu školu, a to je u poslednje vreme, prema rečima Svetislava Mladenovića, direktora škole, postala masovna pojava.

- Naša škola ima mogućnost na osnovu odobrenja koje dobijamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od Ministarstva prosvete da godišnje prekvalifikuje 60 kandidata, ali je broj prijavljenih uvek veći. Među onima koji dolaze na prekvalifikaciju veliki je broj fakultetski obrazovanih ljudi. Ne postoji ni starosna granica jer smo imali i kandidate koji imaju oko 60 godina i hteli su da uče za farmaceutskog tehničara - kaže Mladenović.

Diploma ove škole je za mnoge izazov jer je u inostranstvu, posebno Nemačkoj, Austriji, Norveškoj, Švedskoj ili nekoj drugoj zemlji u Zapadnoj Evropi, potražnja za medicinskim sestrama i tehničarima velika.

- Veliki je broj onih koji uporedo sa pohađanjem medicinske škole paralelno uče neki od stranih jezika - ističe Mladenović.

Pored Nišlija, sa diplomama fakulteta u ovu školu za prekvalifikaciju upisuju se sada i mnogi fizioterapeuti ili farmaceutski tehničari, za koje takođe nema posla.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.