I igra čuva prijateljstvo

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I igra čuva prijateljstvo

Kulturno-umetničko društvo "Vuk Karadžić" iz Roršaha organizovalo je prošlog vikenda njihovu tradicionalnu "Vukovu" zabavu u Štajnahu kraj Arbona. Za ovu priliku u goste su pozvali vršnjake Jugosa iz Minhena i Zavičaja iz Vintertura.

Oba udruženja su došla sa dve grupe. Jugos sa dečjom i omladinskom, koje su odigrale Vlaške igre iz Homolja "Šinje žuaka Lazara" i Igre i pesme iz Crne Trave "Kad bapne goč u mene srce da iskoči". Zavičaj je gostovao s omladinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i izvođačkom grupom, koje su odigrale koreografije Igre iz Pčinje "Kitice, dadice" i Igre iz Mačve "Čuj seko, Bog je reko".

Takođe te večeri je nastupio i domaćin sa tri grupe, dečjom, omladinskom i izvođačkom, a odigrali su Srpske igre iz Negotina, Igre iz Srednjeg Timoka "Ajde Ćito džidemo" i Pesme i igre kroz užički kraj. Više od 600 gostiju je bilo veoma zadovoljno i uživali su u folklornoj večeri, koja je trajala sve do posle ponoći.

- Tradicionalna Vukova zabava održava se ili krajem februara ili početkom marta. Kulturnog je karaktera sa muzičkim programom. Ove godine smo srećni što imamo goste iz Nemačke KUD Jugos iz Minhena i naše takoreći komšije, folkloraše Zavičaja iz Vintertura. Zahvalan sam na brojnoj poseti gostiju, zahvaljujem se našim članovima i sponzorima i naravno mojoj vrednoj upravi, ljudima koji naplaćuju karte na ulazu, rade u kuhinji i servisu i ostalima. Ovo je veče kulture, druženja, radosti i gledaćemo da tako bude i ubuduće - izjavio je Željo Šućević, predsednik KUD-a "Vuk Karadžić" iz Roršaha.

- Zahvaljujem se organizatoru na pozivu i na lepom gostoprimstvu i organizaciji i nadam se daljoj saradnji. Iznenađeni smo ovako lepim dočekom, a naše društvo će opravdati nastup na bini ovde u Štajnahu - izjavio je Boban Savković rodom iz Prnjavora u Republici Srpskoj, ispred uprave KUD-a Jugos iz Minhena.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.