I helikopteri kontrolišu saobraćaj

Izvor: Studio B, 28.Jun.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I helikopteri kontrolišu saobraćaj

Saobraćajna policija će tokom celog letnjeg perioda obavljati pojačanu kontrolu na putevima najavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

On je rekao da se u tom periodu održavaju brojne manifestacije, kao i da je uobičajena je pojačana frekvencija vozila u saobraćaju zbog sezone godišnjih odmora.

"I ove godine imaćemo posebne aktivnosti i kada se radi o Egzitu i Guči i tokom celog letnjeg perioda saobraćajna policija vršiće pojačanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kontrolu na različite načine", rekao je on za RTS.

Rebić je objasnio da se, pored uobičajene kontrole, uvodi dodatna helikopterska i motociklistička kontrola.

Govoreći o uzrocima saobraćajnih udesa, on je rekao da su to najčešće nedozvoljena brzina, psiho-fizičko stanje vozaca i savetovao vozačima da na put kreću samo kada su odmorni i psihofizički spremni za putovanje.

On je rekao da se u svakoj saobraćajnoj policijskoj ispostavi obavlja analiza da li je u prethodnom periodu aktivnost saobraćajne policije bila adekvatna, a takođe se analizira da li se vršila kontrola brzine, kontrola alkoholisanosti...

"Mi u našem delokrugu gledamo da predupredimo da ne dođe do saobraćajnih nezgoda", rekao je Rebić i pozvao i druge subjekte da se uključe u to jer, kako je kazao, ima dosta prostora da se stanje u toj oblasti unapredi.

On je podsetio da su jul i avgust meseci koji su najopterećeniji obzirom da je veliki protok saobrahaja što zbog brojnih manifestacija, što zbog sezone godišnjih odmora.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.