I generali u nadležnosti Agencije za borbu protiv korupcije

Izvor: N1 televizija, 03.Maj.2017, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I generali u nadležnosti Agencije za borbu protiv korupcije

Agencija za borbu protiv korupcije i Ministarstvo odbrane preduzeće potrebne korake kako bi ubuduće i generali i vojni službenici na položaju bili posmatrani kao javni funkcioneri, odnosno kao osobe koje su pod kontrolom i nadležnošću te agencije.

Kako se navodi, ministar odbrane Zoran Đorđević je obišao Agenciju za borbu protiv korupcije i naglasio značaj rada te institucije, kao nezavisnog državnog organa i vodeće institucije u borbi protiv korupcije.

Zaključeno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je da u organizacionoj strukturi Ministarstva odbrane postoje unutrašnje jedinice koje mogu nositi rizik od korupcije, zbog čega je neophodno da pored već postojećih službenika ministarstva koji se smatraju funkcionerima po Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije u obzir, između ostalih, budu uzeti i generali i vojni službenici na položaju.

"Postignut je dogovor da će Agencija za borbu protiv korupcije i Ministarstvo odbrane preduzeti neophodne korake, kako bi i ta lica u Nacrtu zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, bila obuhvaćena pojmom javnog funkcionera, odnosno, pod kontrolom i nadležnošću Agencije za borbu protiv korupcije", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I generali i vojni službenici moraće da odgovaraju Agenciji za borbu protiv korupcije

Izvor: Blic, 03.Maj.2017

Agencija za borbu protiv korupcije i Ministarstvo odbrane preduzeće potrebne korake kako bi ubuduće i generali i vojni službenici na položaju bili posmatrani kao javni funkcioneri, odnosno kao osobe koje su pod kontrolom i nadležnošću te agencije, saopšteno je danas...Kako se navodi, Đorđević...

Nastavak na Blic...

I generali da budu pod kontrolom zbog korupcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2017

V.d. direktora Agencije za borbu protiv korupcije Verka Atanasković i ministar odbrane Zoran Đorđević, dogovorili su se danas da i generali i vojni službenici na položaju budu obuhvaćeni pojmom javni funkcioneri i tako budu pod kontrolom Agencije...Ministar Đorđević, koji je posetio Agenciju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.