HR: Razbijen lanac dilera droge

Izvor: B92, 15.Okt.2013, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Razbijen lanac dilera droge

Zagreb -- Hrvatska policija podnela krivične prijave protiv 11 osoba među kojima su i dva državljanina Srbije, zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Srbije u Hrvatsku.

U saopštenju se navodi da je time prekinut lanac krijumčarenja preko granice iz Srbije u Hrvatsku i preprodaja na području Vinkovaca. Ukupno je zaplenjeno 1,3 kilograma marihuane.

Operativna akcija trajala je od kraja leta do početka jeseni, a ukupno je bilo šest zaplena marihuane.

Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je saopštila da je tokom akcije krivično prijavljeno 11 osoba zbog 72 krivična dela neovlašćene proizvodnje i prometa droga. Među švercerima su i dvojica državljana Srbije, 35-godišnjak iz Adaševaca i 32-godišnjak iz Šida.

Oni se, uz još dvojicu državljana Hrvatske, sumnjiče da su u najmanje šest navrata preko granice preneli pet kilograma marihuane čija se vrednost procenjuje na oko 200.000 kuna (26.000 evra).

Ostalih sedam počinilaca zatečeno je pri izvršenju dalje prodaje, navela je policija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhvaćeni krijumčari droge iz Srbije u Hrvatsku

Izvor: Mondo, 15.Okt.2013

Hrvatska policija podnela je krivične prijave protiv 11 osoba među kojima su i dva državljanina Srbije, zbog sumnje..

Nastavak na Mondo...

Prijave zbog šverca droge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2013

Hrvatska policija podnela je krivične prijave protiv 11 osoba među kojima su i dva državljanina Srbije, zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Srbije u Hrvatsku, saopštila je danas vukovarsko-sremska policija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.