I dalje se ne zna ko je operativna veza Voja Lakovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2022, 13:19

I dalje se ne zna ko je "operativna veza" Voja Lakovića

Nakon što je potpredsednik vlade Dritan Abazović prozvao ministra Milojka Spajića, premijera Zdravka Krivkapića i savetnika šefa vlade za bezbednost Voja Lakovića - da odgovore "ko im je operativna veza" iz druge države koja traži tajne podatke ANB-a o navodnom ugrožavanju bezbednosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, oglasio se Spajić saopštenjem da nije uključen ni u kakve "operativne veze" i da je to domen isključivo Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) i policije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Odgovornost za stanje u bezbednosnom sektoru i za urušavanje, koje konstatuje potpredsednik vlade koji je koordinator tog sektora, nije nadležnost resora na čijem sam čelu. Nisam uključen u nikakve 'operativne veze', što je domen isključivo ANB i policije. Neka potpredsednik Abazović objasni građanima šta je tačno mislio", naveo je Spajić u saopštenju, uz optužbe na račun podgoričkih Vijesti da nastavljaju kampanju protiv njega.

Podseća se da je obaveštajni saradnik premijerovog savetnika za bezbednost Lakovića, tražio je od njega da sazna ko iz okruženja Đukanovića navodno pokušava da ugrozi bezbednost njegovog srpskog kolege Vučića.

To piše u dokumentu koji je Laković pre nekoliko meseci poslao šefu crnogorske tajne službe Dejanu Vukšiću, a koji su Vijesti imale uvid.

Vukšić je, piše podgorički dnevnik, juče objasnio da su informacije o tome šta su dobili od Lakovića označene stepenom tajnosti.

Krivokapić nije odgovorio na pitanja Vijesti o tom slučaju, niti je komentarisao optužbe Abazovića.

Laković, koji je bivši policijski funkcioner, nije odgovorio ko njegova "operativna veza" koja je tražila informacije o navodnom ugrožavanju bezbednosti predsednika Srbije.

On je pre par meseci obavestio je Vukšića da ga je njegova operativna veza zamolila da sazna koje osobe angažuje "sistem" predsednika Mila Đukanovića, preko Kosova, da ugroze Vučića.

"Od moje operativne veze dobio sam informaciju, u obliku molbe, da pokušam saznati koja lica angažuje 'sistem' predsednika Mila Đukanovića, preko Kosova, da bi se ugrozila bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića... O svemu navedenom od moje strane je upoznat i premijer. Informacija se dostavlja vama na dalje postupanje", napisao je Laković u dokumentu nazvanom "Informacija".

Prema informacijama Vijesti, Laković je dva puta slao istu informaciju šefu tajne policije, s tim što je u prvobitnoj verziji bilo napisano i ime njegove navodne operativne veze.

Osim šture informacije da ga je operativna veza zamolila da sazna ko iz "sistema Đukanovića" pokušava da ugrozi Vučića, Laković nije napisao nijedan detalj o tome.

Laković je u jučerašnjem saopštenju optužio Abazovića da je svojom izjavom, kojom je prozvao njega, ministra Spajića i premijera Krivokapića, ugrozio njegovu i bezbednost njegove porodice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.