I dalje nestabilno, vozačima se savetuje oprez

Izvor: RTS, 03.Jun.2019, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje nestabilno, vozačima se savetuje oprez

Nestabilne vremenske prilike obeležavaju početak i ove radne nedelje, pa iz Auto-moto saveza Srbije vozačima savetuju da vožnju i brzinu prilagode uslovima na putu.
Zbog padavina prethodnih dana, koje su najavljene i za danas, postoji mogućnost nanosa veće količine zemlje i mulja, što povećava klizavost puta, smanjuje stabilnost i otežava upravljanje vozilom.
Učestali odroni karakteristični >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su za ovakve vremenske prilike, a predstavljavaju još jednu veliku opasnost u saobraćaju, kao i deonice na kojima se izvode radovi i na kojima je potrebno imati više opreza, ali i tolerancije ukoliko dođe do usporene vožnje.
Danas se na području južne, centralne i istočne Srbije očekuje oko 30 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više za 12 sati. Ponegde su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa pojačanim vetrom i pojavom grada.
AMSS navodi da na naplatnim stanicama u Srbiji nema zadržavanja.
Prema poslednjim informacijma Uprave Granične policije, na graničnim prelazima Kotroman i Kelebija na izlazu se čeka sat vremena.
Na Horgošu i Šidu se čeka dva sata.
Iz AMSS-a navode da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske i tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.
Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMSS: Vozači OPREZ, nestabilno vreme zahteva dodatnu pažnju na putu

Izvor: RTV Pink, 03.Jun.2019

Nestabilne vremenske prilike obeležavaju početak i ove radne nedelje, pa iz Auto-moto saveza Srbije vozačima savetuju da vožnju i brzinu prilagode uslovima na putu.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.