Izvor: B92, 07.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje bez tragova o grobnici

Raška -- Na lokalitetu udaljenom desetak kilometara od Raške, ni danas nisu nadjeni tragovi postojanja navodne masovnom grobnicom.

Predsednik vladine Komisije za nestale osobe Veljko Odalović rekao je da na lokalitetu Rudnica-Majdan, desetak kilometara od Raške, ni danas nisu pronadjeni tragovi postojanja masovne grobnice kosovskih Albanaca.

Radio-televizija Srbije prenela je Odalovićevu izjavu da na tom mestu za tri dana pretrage nije pronadjen nijedan trag koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi potvrdio da se tu nalazi masovna grobnica ali da je potrebno da se provere završe do kraja kako bi se utvrdila eventualna tačnost navoda koji opterećuju javnost.

On je dodao da će istraživanje biti okončano sutra, u prisustvu medjunarodnih zvaničnika.

Istraživanjem navoda da se na lokaciji bivšeg kamenoloma u Rudnici kod Raške nalaze tela ubijenih kosovskih Albanaca 1999. rukovodi istražni sudija Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu Milan Dilparić.

Ekspert Vladine komisije Gvozden Gagić potvrđuje za B92 da će iskopavanja na lokaciji biti nastavljena još dva do tri dana, mada ne očekuje da će nastavak akcije dovesti do drugačijeg rezultata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.