I bh. zvaničnik na meti pakistanske bande

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2015, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I bh. zvaničnik na meti pakistanske bande

ISLAMABAD - Pakistanska Specijalna istražna jedinica (SIU) uhapsila je u Islamabadu bandu koja je mjesecima terorisala strance, a na njihovoj meti se našao i zamjenik šefa misije bh. ambasade u ovom gradu, čiji se identitet ne navodi.

Navodno su od člana bh. diplomatske misije ukrali torbicu i mobilni telefon.

Portparol tima SIU kaže da su uspjeli da uhapse lopove koji su svoje žrtve pljačkali pod prijetnjom oružjem. Kako su iz policije saopštili, identifikovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su dvojica lopova - Hamza Safdar iz Lahorea i Ali Abaz iz Ravalpindija.

Policija je prilikom hapšenja kod lopova otkrila neke od ukradenih predmeta, ali i naoružanje kojim su prijetili žrtvama.

Nakon preleminarnih ispitivanja, osumnjičeni su priznali da su pljačkali strance uglavnom u supermarketima, ali i na autoputu.

Da su na meti lopova bili stranci svjedoči i saopštenje policije, gdje stoji da je jedna od žrtava bila Dulse Marija Rodrigez Perl, strankinja koja je opljačkana početkom februara 2015. godine.

Takođe, uhapšeni su priznali da su dosta žrtava presreli i u tržnim centrima i supermarketima, pa su tako i Amnu Salem, inače iz Islamabada, opljačkali pod prijetnjom oružjem u poznatom "Jinnah Super Marketu", u Islamabadu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.