I VOJVODINA DOBILA LJUBIČASTO TELE

Izvor: Kurir, 27.Jan.2012, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I VOJVODINA DOBILA LJUBIČASTO TELE

Dvomesečni Milko, čiji je vlasnik Sava Petrov iz Kikinde, peto je ljubičasto tele rođeno u Srbiji

KIKINDA - Ljubi ga gazda!

- Stvarno je čudno što poslednjih meseci u Srbiji, ali i u susednim državama bivše Jugoslavije, na svet dolazi ljubičasta telad. Da, što kažu naši stari mi Lale ne bismo "ispali šugavi", potrudila se moja krava Maza koja je 16. novembra otelila Milka. Onako mokar i ljubičast, izgledao je kao iz Milkine reklame, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pa nije bilo dileme kako ćemo ga nazvati - kaže za Kurir ponosni gazda Sava Petrov (47) iz Kikinde.

Prema njegovim rečima, za njegovu boju izgleda da su podjednako "krivi" majka priroda i roditelji.

- Otac mu je crveni simentalac, a mati melezkinja simentalke i holštajna. Pre njega, Maza je otelila jedno crveno i crno tele. I naš veterinar bio je zatečen kad ga je video. Milko je u komšiluku odmah postao atrakcija, pa je red da i Srbija upozna peto ljubičasto tele - kaže Sava.

Iako su vozaču kikindske "Pekare", koji se bavi i poljoprivredom, konji najveća strast, Milko je postao ozbiljna konkurencija Savinim lipicanerima:

- Najviše ga vole moje unuke Mia (5) i četiri godine mlađa Ema. Milko će na prodaji biti za godinu dana, kad nagura 600 kila, ali one ne bi bile spremne da se od njega rastave ni za istu količinu Milkinih čokolada - kaže Sava.

Najviše Milki u Srbiji

U poslednjih pet meseci ljubičasta telad oteljena su u okolini Jagodine, Smederevske Palanke i dva u okolini Čačka. Telad "u bojama Milke" došla su i u Živinicama u BiH i Čamagajevcima u Hrvatskoj.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.