I POČETAK MAJA NAM DONOSI VREMENSKI HAOS?! Objavljena najnovija prognoza - temperaturni vrtlog ne posustaje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 22:50

I POČETAK MAJA NAM DONOSI VREMENSKI HAOS?! Objavljena najnovija prognoza - temperaturni vrtlog ne posustaje!

Do kraja dana u većem delu Srbije biće suvo, a pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom na jugu i jugozapadu Srbije.

Veoma promenljivo vreme tokom aprila, nastaviće se i početkom maja.

U noći ka sredi novo naoblačenje sa Jadrana zahvatiće preko Bosne i Hercegovine zapadne predele Srbije i doneti kišu i pljuskove sa grmljavinom, aovaj oblačni sistem sa kišom i pljuskovima proširiće se do jutra i na centralne predele Srbije. Zajedno sa oblacima stići će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i još svežija vazdušna masa.

Dakle, u sredu će u većem delu Srbije ujutro i pre podne biti oblačno sa kišom i pljuskovima, samo se na severu Bačke, u Banatu i na jugoistoku Srbije očekuje suvo, a na istoku Srbije i sunčano.

U svim predelima duvaće umeren do jak severozapadni vetar, u Bačkoj i na istoku Srbije i veoma jak, povremeno sa udarima preko 50 km/h.

Posle podne i uveče u svim predelima očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Maksimalna temperatura biće u sredu od 12 do 18°C, u Beogradu oko 15°C.

U četvrtak i u petak jutro biti vrlo hladno, na jugu i jugoistoku uz slab mraz, dok se u većini predela očekuje slab prizemni mraz. Jutarnja temperatura biće od -2°C na jugu do 6°C na severu Srbije. U dolinama i kotlinama očekuje se i magla.

U četvrtak tokom dana očekuje se smena sunčanih i oblačnih intervala,  a maksimalna temperatura biće od 14 do 18°C, u Beogradu oko 16°C.

U petak će biti sunčano i toplo, uz maksimalne temperature u većem delu Srbije oko 20°C.

U subotu se očekuje znatno više oblaka, ponegde i kiša, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 18 do 22°C.

Drugog dana vikenda očekuje se dosta sunca i to će biti najtopliji dan u ovoj sedmici. Posle podne i uveče na jugu i na zapadu se uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje pojava pljuskova sa grmljavinom.

Početak maja doneće uticaj ciklona sa centralnog Mediterana i Jadranskog mora, pa se očekuje promenljivo oblačno i vrlo nestabilno, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, naročito na jugu, jugozapadu i zaapdu Srbije, dok će u košavskom području duvati veoma jak jugoistočni vetar.

Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, uz veću količinu padavina.

Maksimalna temperatrura biće u padu, naročito u nastavku sedmice kada će vreme biti kišovito i pravo jesenje, a na višim planinama biće susnežice i snega.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.