I OEBS o trgovini organima?

Izvor: RTS, 10.Mar.2011, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I OEBS o trgovini organima?

Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović zatražila od predsednika Parlamentarne skupštine OEBS-a Petrosa Eftimioua da izveštaj o trgovini ljudskim organima bude deo rasprave o trgovini ljudima tokom julskog zasedanja te organizacije u Beogradu.

Trgovina ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji mogla bi da bude tema na predstojećem zasedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a u Beogradu.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović zatražila je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od predsednika Parlamentarne skupštine OEBS-a Petrosa Eftimioua da izveštaj o trgovini organima bude deo rasprave na julskom zasedanju te organizacije.

Slavica Đukić-Dejanović i Eftimiuo su potpisali Sporazum između Skupštine Srbije i PS OEBS-a o održavanju 20. zasedanja skupštine te organizacije u Beogradu, od 6. do 10. jula.

Prema rečima predsednice parlamenta, od 56 delegacija i 320 poslanika PS OEBS, do sada je 20 delegacija potvrdilo prisustvo.

"Uz veliku čast što se taj skup održava u Beogradu, Srbija želi da potvrdi principe koje deli sa drugim članicama OEBS-a, a to su demokratski razvoj, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, vladavina zakona i sprečavanje sukoba na teritoriji OEBS-a", rekla je Slavica Đukić-Dejanović.

Eftimiou je istakao da je održavanje zasedanja PS OEBS u Beogradu rezultat podviga Srbije da učvrsti demokratske institucije.

"Glavni cilj naše sednice biće unapređenje efikasnosti OEBS-a", rekao je Eftimiou i dodao da je obaveza te organizacije da u debatu uključi sva pitanja koja se tiču ljudskih prava.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.