I Marković za posebno obeležene službene automobile

Izvor: Blic, 14.Avg.2012, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Marković za posebno obeležene službene automobile

Narodni poslanik i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković predložio je danas da automobili koji voze državne funkcionere, od ministara, državnih sekretara do pomoćnika ministra imaju identifikaciju i da se razlikuju od privatnih automobila, što bi doprinelo sprečavanju zloupotreba.

Ta oznaka treba da bude na tablici ili vratima, rekao je Marković Tanjugu, dodajući da bi se na taj način videlo da je vozilo koje izađe iz garaže automobil republičke vlade, "kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je nekada bilo".

- Ne razumem, zašto bi se krili i od koga, njihova bezbednost nije ugrožena - rekao je Marković i istakao da iz svog predloga izuzima ministre unutrašnjih poslova i odbrane, kod kojih je neophodna pojačana bezbednost, kao i ljude iz pravosuđa i nekih drugih državnih sfera.

Oznaka na automobilima ministarstava bi, prema oceni Markovića, sprečila zloupotrebe službenih automobila, "o kojima se sada govori i kojih sigurno ima".

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas predložio je juče da se vidno obeleže službeni automobili uvođenjem registarskih tablica u nekoj drugoj boji, kako bi građani mogli da vide kada se i za šta ona koriste.

Kada je reč o prestonici, službena vozila grada Beograda su od prošle nedelje vidno obeležena natpisima "Vozilo grada Beograda", i to sa obe strane.

Povezane vesti: Đilas za posebne tablice na službenim vozilima

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.